• DOLAR 32.563
  • EURO 35.024
  • ALTIN 2423.749
  • ...
DSİ`den Boğulma Uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman Valiliği`nden yapılan açıklamada, DSİ 10. Bölge Müdürlüğü`nün faaliyet kapsamında idarece inşa edilerek işletmeye açılan ancak işletme-bakım-ve yönetim hizmetleri, faydalananların kurmuş olduğu sulama birliklerine devir edilen Sulama Tesislerinde; işletme faaliyetlerinin yarattığı sonuçlar ve uyulması gereken hususlar konusunda vatandaşlar uyarıldı.
 
Açıklamada, Şube Müdürlüğü sorumluluk alanında bulunan, idaremizce inşa edilen ve inşaatı devam eden baraj ve gölet rezervuarlarında sulama, enerji ve diğer amaçlarla depolanan suyun, kış mevsiminde yağış nedeniyle sulama kanallarında biriken sular ve yaz mevsiminde de tarımsal amaçlı sulama kanallarına verilen suların boğulma olayları için risk oluşturduğu görüldüğü belirtildi.
 
Uyarı ve Tanıtım Levhaları Tahrip Edilip Yerinden Sökülüyor
Açıklamanın devamında, "Söz konusu tesislerimiz inşa edilirken eşzamanlı olarak uyarı ve tanıtım levhaları (Sulama Kanalına Girmek Tehlikeli ve Yasaktır) da tesislerin uygun noktalarına ve uygun aralıklarda montesi sağlanmaktadır. Boğulma olaylarının yaşanmaması için tesislerimizin uyarı ve tanıtım levhaları açısından ihtiyacı ve temini hususunda gerekli çalışmalar zamanında ve her yıl düzenli olarak yapılmaktadır. Ancak yapılan kontrollerde söz konusu levhaların yöre sakinlerince tahrip edildiği veya yerinden sökülerek yok edildiği tespit edilmektedir" denildi.
 
Sulama Kanallarına Girmeyin
Sulama tesislerine konulan uyarı levhalarına ve basın yayın yoluyla yapılan tüm uyarılara rağmen boğulma olaylarının önüne geçilemediği belirtilen açıklamada, havaların ısınmasıyla birlikte serinlemek veya yüzmek amacıyla rezervuar alanlarına ya da sulama kanallarına girilmemesi için vatandaşlar bir kez daha uyarıldı.
 
Sulama ve drenaj kanallarına evsel attıkların atıldığı, dolayısıyla halk sağlığı açısından tehdit oluşturduğu, ana kanal servis yollarında aşırı hız yapıldığı, bu nedenle de sık sık kazaların meydana geldiğinin tespit edildiği vurgulanan açıklamada, bu doğrultuda sulama kanallarına evsel atıkların atılmaması ve servis yollarının kullanılmaması, kullanılması durumunda araç hızları konusunda dikkatli olunması ve kontrollü kullanılması istendi.
 
Açıklamanın sonunda, 2012 yılı sulama sezonu başladığı hatırlatılarak, "Bu amaçla sulama faaliyetleri nedeniyle tesislerimizde olması muhtemel can ve mal kayıplarının önlenmesi için vatandaşların uyarılması gerekmektedir. Aksi takdirde oluşacak mağduriyet ile can ve mal kaybından idaremiz sorumlu olmayacaktır" uyarısı yapıldı. (Veysi Demir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir