• DOLAR 32.528
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2422.931
  • ...
Belçika Büyükelçisi`nden Konya Belediyesine Ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA - Belçika`nın Ankara Büyükelçisi Pol De Witte ve beraberindeki heyet, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek`i ziyaret etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, kalıcı dostluklar kurmanın yolunun ticaretten de geçtiğini söyledi.
 
Konya`nın 21. yüzyılda Türkiye`nin en önemli şehirlerinden birisi olduğunu dile getiren Başkan Akyürek, şehrin ticaret ve sanayi açısından en önemli özelliğinin üretim çeşitliliği olduğunu vurguladı.
 
Belçika`nın Ankara Büyükelçisi Pol De Witte de, Belçika`da 200 bin Türk kökenli Belçikalı bulunduğunu belirterek, onlarla çok iyi bağlar kurduklarını söyledi. Türkiye ile önemli ticari bağları olduğunu kaydeden Witte, Ekim ayında Belçika`dan Türkiye`ye çok önemli bir ziyaret için, çok sayıda Belçikalı işadamının geleceğini ve bu heyetin başında da Prens Philippe`in olacağını ifade etti.
 
Başkan Akyürek, ziyaretin sonunda konuğuna Mesnevi ile çiniden yapılmış Mevlevi sikkesi hediye etti. (M. Ata Doğu - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir