• DOLAR 32.573
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2432.524
  • ...
Mustazaf-Der`in Kapatılması Almanya`da da Kınandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ALMANYA - Dernek adına yapılan açıklamada, Türkiye`de hayır kuruluşu olarak tanınmış olan Mustazaf Der`in gayri hukuki bir şekilde kapatılması ve hukuk cinayeti olarak tanımlanan Güllü Çevik`e verilen 2 yıl 6 ay hapis cezası kınandı.
 
Açıklamada Mustazaf Der`in yaptığı faaliyetlere değinilerek, "Yetim ve yoksullara yaptığı yardımların yanı sıra yaşadığı coğrafyada derin güçlerin nemalandığı aşiret kavgalarının ıslahına gayret eden ve toplumsal uyanışlara vesile olan, cehaleti ortadan top yekûn kaldırmak için çaba sarf eden ve bunda başarı elde eden, yüzde 99`u Müslüman olan bir ülkede başörtüsü ile okuyamayan öğrencilere destek veren, toplumun değer yargılarına saygılı olunması çağrısında bulunan, Kuran`a yapılan çirkin saldırılar karşısında dev mitingler düzenleyerek demokratik tepkisini dile getiren, halkın inancından gelen Peygamber sevdasına öncülük ederek devasa mevlit programları düzenleyen Mustazaf-Der`in, yargı eliyle kapatılmasını şiddetle kınıyoruz." denildi.
 
Gaziantep`te başörtülü olarak okula gitmek isteyen çocuğuna destek olmaya çalışan Güllü Çevik`e verilen 2 yıl 6 ay gibi bir cezanın akla mantığa ve izana sığmayacağına vurgu yapılan basın açıklamasında, "Bu anti demokratik kararın tamamen siyasi olduğundan vicdanen hür olan insanların şüphesi yoktur. Verilen kararla derin yapılar ve karanlık yüzler ülkeyi tekrar kaosa sürüklemek istiyorlar, ama Allah`ın izniyle bunu başaramayacaklar.
 
Avrupa`da yaşayan Müslümanlar olarak verilen kararları şiddetle kınarken, yetkililerin söz konusu kararları düzeltmesini talep ediyoruz" şeklindeki sözleriyle açıklamaya son verildi.
 
Öte yandan derneğe bağlı Susa kadın kollarının hayır kermesi düzenledi.
 
Kermeste geleneksel yemeklerin, kıyafetler ve kitaplar satışa sunulurken, kermese yoğun ilgi gösterildiği öğrenildi. (Mustafa Sabıreri, Hamza Yılmaz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir