• DOLAR 32.662
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2495.547
  • ...
Dönerci Cinayetlerinde İki Tahliye Daha
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Karlsruhe kentinde bulunan Federal Savcılık “Nasyonal Sosyalist Yeraltı” (NSU) adlı aşırı sağcı hücreye destek verdikleri şüphesi ile tutuklu bulunan Carsten S. ve Matthias D. hakkındaki tutuklama emrinin kaldırıldığını duyurdu.

Şubat ayında tutuklanan Carsten S., 1999 ya da 2000 yılında bir başka şahıs ile birlikte Nasyonal Sosyalist Yeraltı üyelerine silah temin ettiğini itiraf etmişti. Sözkonusu Ceska marka tabancanın dokuz ayrı cinayette kullanılması nedeniyle Carsten S. hakkında dokuz ayrı cinayete yardım suçlamasıyla soruşturma sürüyor.

Carsten S.`nin kaçma şüphesinın bulunmaması, Matthias D.`nin ise şüphe unsurlarının tutukluluk halinin sürdürülmesi açısından yeterince sağlam olmadığı gerekçesiyle serbest bırakıldığı bildirildi. 36 yaşındaki Matthias D.’nin Neonazi hücresinin üyelerine iki daire kiraladığı, böylece onların sahte kimlik altında bir yaşam sürmelerine ve terör saldırılarını hazırlamalarına yardımcı olduğu sanılıyor.

Toplam üç kişi serbest kaldı

Soruşturmada daha önce de aşırı sağcı terör eylemlerine destek suçlamasını destekleyecek güçlü kanıtlar olmadığı gerekçesiyle Holger G. serbest bırakılmıştı.

Her üç şüpheli hakkında soruşturma süreci içinde dava açılabileceği belirtiliyor.

Almanya`da 2000-2006 döneminde işlenen 8`i Türkiye ve bir Yunan vatandaşı ile bir Alman polis memurunun öldürüldüğü cinayetler uzun süre karanlıkta kalmıştı. Cinayetlerin yaklaşık 7 ay önce, esrarengiz bir dizi olay sonrasında açığa çıkması ve bir Neonazi terör hücresine ulaşılması, kamuoyunu sarsmıştı.

Terör hücresinin üyelerinden Beate Zschäpe’nin ateşe verdiği Zwickau’daki evde yaklaşık 12 silah ele geçirilmişti. NSU üyeleri Uwe Böhnhardt ile Uwe Mundlos’un ölü bulundukları karavanda da 8 silah bulunmuştu.

dw

Bu haberler de ilginizi çekebilir