• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Beşar Esad`ın Günleri Sayılı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye başkanı Beşar Esad’ın en yakın yardımcılarından biri, muhalefet güçleri tarafından hazırlanan suikastla, bir komplonun kurbanı  olmuştur. Savunma Bakan Yardımcısı ve aynı zamanda Beşar Esad’ın kızkardeşinin eşi olan Şevket Assefa’nın ölümü, Beşar Esad rejimine vurulan en büyük darbelerden biridir, diyor, Die Welt sitesinde yayımlanan haberde Alexander Dietrich.

Ancak resmi Şam Savunma Bakan Yardımcısı ve Beşar Esad’ın yakın çecresinden daha üç kişinin bir zehirleme teşebbüsü sonucunda ödürüldüklerini doğrulamıyor...

"Genelkurmay Eski Başkanı ve istihbarat eski başkanı olan Şevlet Assefa Asad’ın kriz merkezini yönetip ve ayaklanmaların bastırılması koordine ediyordu. Makalede yazıldığına göre, Suriye Başkanı Beşar Esad generale büyük umutlar bağlamıştı. Genel savunmanın temel çizgilerini geliştiren Şevket  isyancıların girişimiyle öldürüldü ve şimdi mühalefet Esad rejime ezici bir darbe indirebilmek mümkün görmektedir.

 Şimdi Suriyeli siyasi muhalifler, Zalim diktatörleri zehirlenmesi gibi, direnişçilerin acımasız yöntemleri arasına mesafe koymaya çalışıyor. Aslında  Orta Doğu’da bunun benzeri zehirleme olayları ortaçağ dönemlerde en duyarlı yöntemlerindendi...

"Ancak, Suriye`de bir yaşam savaşı var ve bu konuda muhalefetin Özgür Suriye ordusu önemli bir zafer kazandı.. Başar Esad’ın Rejimin ve istihbarat önemli bir figür olarak ün kazanmış olan Şevket Assaf’ı öldürmekle aslında isyancılar bir mesaj vermek istiyorlar: “Biz Şevketi öldürdük  ve hepinize aynı şekilde bunu yapabilecek durumundayız. Artık Esad Beşar’ın günleri sayılı .”

Şevket’in ölümü bu sert çatışmalarda muhalefet için bir dönüm noktası olacaktır. "Ancak, amaçlarına ulaşmak için Ortaçağ vahşeti seçen muhalefetten, ne beklenir?" – soruyor alman gazeteci yazısında.

Kaynak: Die Welt

Bu haberler de ilginizi çekebilir