• DOLAR 32.591
  • EURO 34.827
  • ALTIN 2506.97
  • ...
Ülke Genelinde Hava Durumu Nasıl Olacak?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK -Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; Marmara, Ege, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu\'nun kuzeyi ile Isparta ve Burdur çevrelerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış geçişlerinin yarın Bursa, Bilecik, Kastamonu, Amasya ve Çorum çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Bu akşam ve gece saatlerinde, Güneydoğu Anadolu bölgesinin güneyinde toz taşınımı görülecek.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR: Genellikle batı ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, yarın (Çarşamba) Bursa, Bilecik, Kastamonu, Amasya ve Çorum çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Su baskını, ani sel, yıldırım, vb.)karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli tedbirli olmaları gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Güneydoğu Anadolu bölgesinin güneyinde toz taşınımı beklendiğinden, oluşabilecek olumsuzluklara (Görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşüş, vb) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERE GÖRE HAVA
MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın (Çarşamba) Bursa ve Bilecik çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Çarşamba) bölge genelinin kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı bulutlu, bu akşam ilk saatlerde Isparta ile yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra Isparta ve Burdur çevrelerinin kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde Eskişehir, yarın (Çarşamba) Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Sivas ve Eskişehir çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, bölge genelinin yarın (Çarşamba) kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın (Çarşamba) Kastamonu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın (Çarşamba) Amasya ve Çorum çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, akşam ilk saatlerde Malatya, Ardahan ve Kars çevreleri ile yarın (Çarşamba) bölge genelinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ilk saatler ile yarın (Çarşamba) kuzey ve doğusunun kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği bekleniyor. Bölgenin güney kesimlerinde toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA
Ankara: Gökgürültülü sağanak yağışlı (13/23)
İstanbul: Gökgürültülü sağanak yağışlı (15/23)
İzmir: Gökgürültülü sağanak yağışlı (15/25)
Bursa: Kuvvetli sağanak yağışlı (13/24)
Konya: Çok bulutlu (11/24)
Adana: Parçalı bulutlu (18/27)
Mersin: Parçalı bulutlu (20/27)
Diyarbakır: Gökgürültülü sağanak yağışlı (14/32)
Batman: Gökgürültülü sağanak yağışlı (13/34)
Şanlıurfa: Parçalı bulutlu (20/34)
Gaziantep: Parçalı bulutlu (18/27)
Mardin: Parçalı bulutlu (20/31)
Van: Gökgürültülü sağanak yağışlı (9/21)
Bingöl: Gökgürültülü sağanak yağışlı (13/26)
(Ayhan Kaya-İLKHA )

Bu haberler de ilginizi çekebilir