• DOLAR 32.565
  • EURO 34.727
  • ALTIN 2409.983
  • ...
Sabırla Devrimi Elde Edeceğiz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yemen`de yönetim karşıtı halkın yaptığı gösteriler devam ederken, tüp gaz ve akaryakıt sıkıntısı muhalefet tarafından hükümetin `yıldırma politikası` olarak nitelendiriliyor.

Başkent Sana ile diğer illerde bir aydır devam eden tüp gaz sıkıntısına son birkaç günde akaryakıt kıtlığı da eklendi. Petrol istasyonları önünde uzun araç kuyrukları dikkati çekiyor.

Halk geçen haftalarda tüp gaz sıkıntısını protesto için caddelere çıkarak yol kapatma eylemleri yapmıştı. Aynı tepki henüz akaryakıt kıtlığı için verilmezken, uzun süreli elektrik kesintileri de ciddi bir sorun oluşturuyor.

Başkentte halkın aylardır süren oturma eyleminin adresi olan Sana Üniversitesi önündeki meydanda toplanan kalabalık coşkusundan hiçbir şey kaybetmezken, Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih yönetiminin petrol ve gaz sıkıntısının faturasını muhalefete yükleyerek halk arasında tepki yaratmaya çalıştığı görüşü, meydanlarda atılan slogan ve açılan pankartlara yansıyor.

``Sabır ve sebat ile bekleyeceğiz ve devrimi elde edeceğiz`` en sık tekrar edilen slogan olurken, ``Ali Salih şaşırma, benzin de, gaz da sarayında`` sloganlarıyla akaryakıt sıkıntısına gönderme yapılıyor.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir