• DOLAR 32.557
  • EURO 34.877
  • ALTIN 2428.003
  • ...
Saadet`ten Ak Parti`ye Destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, ``Tiyatrolar özelleştirildiği takdirde, sanatçılar emeğinin karşılığını alacağı için, toplumun tasvip ettiği eserlerin ortaya konulacağına inanıyorum`` dedi.

Necip Fazıl Kısakürek`in ``Bir Adam Yaratmak`` adlı eserinin tiyatro oyununu izleyen Kamalak, oyun öncesi yaptığı açıklamada, Necip Fazıl`ın güçlü bir şair ve yazar olduğunu söyledi.

Üniversite yıllarında okuduğu bir yazıda Necip Fazıl`dan `Yüzlerce şairin doğumunu önlemiş bir yazar`` olarak bahsedildiğini belirten Kamalak, ``Yazıda, onu gören birçok şair ve yazarın ortaya çıkmaya cesaret edemediği anlatılıyordu. `Bir Adam Yaratmak` da onun muhteşem bir eseridir`` dedi.

Tiyatroların özelleştirilmesine ilişkin değerlendirilmesi sorulan Kamalak, bu kurumların toplumu özdeğerlerinden koparmak için kurulduğunu savundu.

Mustafa Kamalak, ``tiyatrolar özelleştirildiği takdirde, sanatçıların emeğinin karşılığını alacağı için, toplumun tasvip ettiği eserlerin ortaya konulacağına inandığını`` kaydetti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir