• DOLAR 32.382
  • EURO 35.077
  • ALTIN 2326.17
  • ...
Sağlık Bakanlığı`ndan Uyarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Sağlık Bakanlığı, kendisi veya bağlı kuruluşlarının telefon aracılığıyla sattığı ya da tanıttığı herhangi bir ürünün bulunmadığını bildirdi.

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği`nden yapılan yazılı açıklamada, Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi, Başbakanlık İletişim Merkezi, Sağlıkta Buluşma Noktası, Bilgi Edinme ve Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Tüketici Sorunları Birimi`ne yapılan başvurulardan, Sağlık Bakanlığı`ndan veya İl Sağlık Müdürlüğünden aradıklarını söyleyen bazı kişilerin vatandaşa, ``korse, dizlik, sigara bıraktırma, cinsel performans artırıcı ve tedavi edici nitelikte`` birtakım sağlık ürünlerini pazarlamaya çalıştıklarının tespit edildiği belirtildi.

Bu kişilerin ürünlerini doktor önerisiyle satmaya çalıştıklarının anlaşıldığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

``Bakanlığımızın veya bağlı kuruluşlarının telefon aracılığıyla sattığı ya da tanıttığı herhangi bir ürünü bulunmamaktadır. Vatandaşlarımızın herhangi bir maddi ve bedensel zarara uğramamaları için, bakanlığımızın adını kullanarak ürün satmak isteyen kişilere hiçbir suretle itibar etmemeleri, bu kişilerden herhangi bir ürün almamaları gerekmektedir. Bu gibi durumlarda, vatandaşlarımızın, durumu, ivedilikle adli mercilere bildirmeleri önem arz etmektedir.

Yine, halkımızın sağlık sorunlarıyla ilgili her türlü konuda, en yakın sağlık danışmanları olan aile hekimlerine başvurmalarını tavsiye ederiz.``
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir