• DOLAR 32.513
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2487.998
  • ...
Filistin Dostları Özgür Kudüs ve Mavi Marmara İçin Yürüyecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN-Türkiye\'nin bir çok yerinde \'Mavi Marmara olayının 2. yıldönümü nedeniyle \"Özgür Kudüs ve Mavi Marmara Yürüyüşü\" adlı çalışmalar yapılacak. Van\'da da Van Hak ve Özgürlükler Platformu\'nun(VAHÖP) öncülüğünde 31 Mayıs Perşembe akşamı meşaleli bir yürüyüş gerçekleştirilecek.

 

VAHÖP\'e üye derneklerden olan ve yürüyüşün organizatörlüğünü yapan Erdem-Der Başkanı İsmail Almalı; perşembe günü yapılacak olan yürüyüşe tüm Van halkını davet ettiklerini belirtti.

 

Almalı, Mavi Marmara yürüyüşünün artık bir sembol haline geldiğini ifade ederek, \"Mavi Marmara gemisi esir alındığında Van\'daki Birleşmiş Milletler binasına doğru bir yürüyüş başlatmıştık. Geçen yıl da Beşyoldan Sanat Sokağına kadar meşalelerle bir yürüyüş gerçekleştirdik. Bu yıl da Mavi Marmara Yürüyüşü ve Özgür Kudüs konulu bir çalışma bütün Türkiye geneline yayıldı. Biz de Van\'daki sivil toplum kuruluşları ve Filistin konusunda duyarlı Müslümanlar olarak bu konuda boş durmamayı ve bir şeyler yapmayı düşündük\" dedi.

 

\"Boyalar Camisinden Hz Ömer Camisine Doğru Meşaleli Bir Yürüyüş Gerçekleştireceğiz\"
Perşembe günü Boyalar Camisinde akşam namazından hemen sonra yürüyüşü başlatacaklarını söyleyen Almalı, \"Allah nasip ederse temsili bir Kudüs maketi önce Dabbağoğlu Parkına bırakılacak. Daha sonra akşam namazı için Boyalar Camisine gidilecek. Namaz kılındıktan sonra meşalelerle Hz Ömer camisine doğru, Dabbağoğlu parkına bıraktığımız Kudüs maketinin etrafına gelinecek. Orada özgür Kudüs\'ün oluşması için dua edilecek ve ardından bir basın açıklamasında bulunulacak\" diyerek tüm Van halkını Özgür Kudüs ve Mavi Marmara yürüyüşüne davet ettiklerini dile getirdi.

 

Yapılacak olan yürüyüşün \"Filistin Dostları Platformu\'nun yürüyüşü olduğunun altını çizen Almalı, \"Filistin\'i seven her bireyin bu işin içerisinde bir emeği vardır. Bizim için herkes bu organizasyonun yöneticisidir. Çünkü Filistin davası hiç kimsenin tekelinde değildir. Filistin davası ne bir bireyi ne de bir grubu temsil eder. Bütün Müslümanların ortak bir davasıdır.\" İfadelerini kullanarak Filistin davasının tüm Müslümanların yürek yarası olduğunu, yapılacak olan yürüyüşe de herkesi beklediklerini kaydetti.
Güzel bir yürüyüşün olmasını ümit ettiklerini bildiren Almalı, yapılacak bu etkinliği Siyonist İsrail\'in korkusunu arttıracak bir etkinliğe dönüştürmeyi umut ettiklerini belirterek, Çocuklarımızı gençlerimizi İsrail zalimine karşı bilinçli ve dirençli bir hale getirelim. Bu zulmün ebediyen sürmeyeceğini, Müslümanların Yahudileri bir gün elbet alt edeceğini, Resulullah Efendimizin Hadis-i Şerif\'inde bunu bize müjdelediğini gelecek nesle anlatalım. İnşallah herkes bu konuda kendine düşen görevi yerine getirir\" dedi. (Fırat Arslan-Murat Dalgın- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir