• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Başörtüsü Zulmüne Tepkiler Gelmeye Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA -Bursa`da inançlarından dolayı okullarına başörtülü giden ve çocuklarını destekleyen Aziz Kayalık ve Mehmet Polat isimli iki öğrenci velisine, Bursa 15. Asliye Ceza Mahkemesince "Çocuklarını okula başörtülü gönderdikleri" için 3 yıl 2 ay ve 10`ar gün hapis cezası verilmesine Mustazaflar cemiyeti Bursa Şubesi sert tepki gösterdi.

 

Mustazaflar Cemiyeti Bursa Şubesi Başkanı İsa Güvendik tarafından yapılan açıklamada, bir an önce bu tür hukuksuzlukların önüne geçilmesi istendi.


"Karar Keyfi ve Yargısız"
Öğrenci velileri hakkında herhangi bir şikâyet olmamasına rağmen mahkemenin keyfi karar verdiğini söyleyen Güvendik şöyle konuştu: "Bu gün Bursa`da görülen davanın sonunda velilerden ve avukatlarından aldığımız bilgiye göre, verilen karar tamamen keyfi ve hukuksuzdur. Tanık olarak mahkemede beyanda bulunan okul müdürünün ve müdür yardımcısının okul özel güvenlikçisinin öğrenci velileri olan Aziz Kayalık ve Mehmet Polat tarafından kesinlikle, hiçbir şekilde hakarete uğramadıklarını, görevlerine engel olmadıklarını, velilerin hiçbir şekilde hukuka aykırı davranmadıklarını, sadece kızlarının örtülü okula göndermek istediklerini ve kızlarının eğitimlerinin aksamaması için Anayasa kanunları çerçevesinde talepte bulunduklarını mahkeme heyetine söylemelerine rağmen, ceza verilmiş, ve mahkemenin hakimi de ` ben hakimim ve bunlar tahminlerime göre suçludurlar` diyerek, niyet okumalarla keyfi yorumlarla, öğrenci velisi Aziz Kayalık ve Mehmet Polat`a toplamda 3 yıl 2 ay 10 gün ceza vermiş ve Yargıtay ne yaparsa yapsın kendi düşünceme göre suçlu kabul kabul ediyorum demiş."

 

Büyük bir hukuk skandalı ve hukuk garabeti ile karşı karşı kalındığını ifade eden Güvendik, yetkililerle seslenerek "Bu hukuksuzluğa göz yummayın ve bir an önce bu yargısız infazın önüne geçin." dedi. (Hasan Şenol-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir