• DOLAR 32.512
  • EURO 34.958
  • ALTIN 2433.538
  • ...
Haccı Turistik Seyahate Çevirmeyin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Ajanslardan derlenen habere göre; Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, haccın hakkıyla eda edilemediği zaman turistik seyahate dönüşebileceği konusunda uyarılarda bulundu. Türk hacılardan kutsal topraklarda sohbet etmek yerine Kur`an okumalarını isteyen Görmez, Kur`an bilmeyen hacı adaylarının din görevlilerine başvurarak öğrenebileceğini söyledi.

Hac kuraları, Diyanet İşleri Başkanlığı`nda düzenlenen törenle çekildi. Bu yıl 291 bin 737 kişi ilk kez kayıt yaptırırken, 868 bin 871 kişi de kayıt yeniletti. Hacı adaylarının yüzde 46,17`si erkek, yüzde 53,83`ü ise kadınlardan oluşuyor. Hacı adaylarının en küçüğü 1 aylık en yaşlısı 99 yaşında.

Kura töreninde bir konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, hacca gitme sevinciyle gidememenin hüznü arasında hiçbir fark bulunmadığını ifade ederek, bu sevinçle hüznü kaybetmemenin önemli olduğunu bildirdi. Amellerin niyetlere göre olduğunu vurgulayan Görmez, yıllarca kuraya katılıp hayatları boyunca gidemeyenlerin bu görevden sorumlu olmayacağını bildirdi.

Kurada adaletli bir sistem getirmeye çalıştıklarını dile getiren Görmez, 7 kez üst üste müracaat edenlerin tamamının 2014`te hacca gidebileceğini kaydetti. Hakkıyla eda edilemediği zaman haccın sadece turistik bir seyahate dönüşebileceği ifade eden Görmez, umrede diğer ülkelerden Müslümanların Kur`an okurken, Türkiye`den gelenlerin sohbet ettiğini gördüğünü ifade etti. Görmez, hacı adayları için Peygamberimiz Hz. Muhammed(SAV)`in hayatını anlatan bir kitap da hazırladıklarını kaydetti.
Konuşmalardan sonra hac kuraları başlatıldı. Kura sonuçları Diyanet İşleri Başkanlığı`nın `http://hac.diyanet.gov.tr` adresinde yayımlanacak. Hac için ilk kafile 17 Eylül`de yola çıkacak, yurda dönüşler ise 30 Ekim`de başlayacak


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir