• DOLAR 32.583
  • EURO 34.891
  • ALTIN 2423.199
  • ...
`Mavi Marmara Bir Çığır Açmıştır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN- Eğitim Bir Sen Batman Şube Başkanı M. Şafi Özperk, Mavi Marmara katliamının yıldönümü münasebetiyle yaptığı açıklamada Mavi Marmara Gemisi yolcularının bir çığır açtığını söyledi.
 
Gazze`ye insani yardın amacıyla yola koyulan Mavi Marmara gemisine uluslararası sularda, zalimce ve teröristçe yapılan baskını lanetleyen Özperk, "Şahadete kavuşan kardeşlerimizi rahmetle anıyoruz" dedi.
 
Akdeniz`e uzanan kutlu yolculuğun İslam âlemi için bir çığır olduğunu ifade eden Özperk, Siyonist İsrail rejiminin uzun yıllar boyunca açık hava hapishanesi konumuna getirdiği Gazze`de insanlık trajedisi yaşandığını ve bütün İslam, Arap ve Hıristiyan âleminin bu işe seyirci kaldığının altını çizdi.
 
Mavi Marmara Gemisine Değer Katan, O Kutlu Yolculardır
Gazze`nin komşusu sayılan o günkü Mısır devletinin de ihanet içerisinde olmasının Müslümanlar için kabul edilemez bir durum olduğunu vurgulayan Özperk, "Mavi Marmara`ya anlam katan, değer katan, kişilik kazandıran, misyon katan, inanç katan şey onun o kutlu yolcularıydı. Bu insanlar, dünyanın dört bir yanında farklı dinlere farklı ırklara, farklı milletlere, farklı renklere sahip insanlardı. Bu yönüyle de bu yürüyüş gerçekte bir çığır açmıştır" dedi.
 
Arap Baharı Değil de İslam Baharı Denilmeli
Mavi Marmara katliamının açtığı çığırı iki türlü yorumladıklarını ifade eden Özperk, "Birincisi sessiz kalmama, dilsiz şeytanlaşmama anlamında bir çığır açmıştır. Ciddi tepkiler ve açıklamalara neden oldu Mavi Marmara. İkincisi ise; bir şeyler yapma, bir şeyleri yapabilme adına çığır açtı. Ve o gün bugündür İslam aleminde, Ortadoğu`da ve özellikle arap aleminde özgürlük anlamında, adalet anlamında, mazlumun hakkını arama anlamında, demokrasi anlamında, dini inanç özgürlüğü anlamında çok ciddi bir kaynama var ve birileri bunu "Arap Baharı" diye isimlendiriyor. Aslında buna `Arap Baharı` demek belki yanlış, `İslam Baharı` demek lazım buna" şeklinde konuştu.
 
"Mavi Marmara`nın Ortaya Koyduğu Tablo, Bir Kişilik Kazanımıdır"
Mavi Marmara`nın 9 şehidi ve gazileri ile beraber, ortaya koyduğu tablonun bir kişilik kazanımı olduğunu kaydeden Özperk, "Ki benim böyle bir inancım var. Bütün büyük peygamberlerin hayatında bir yolculuk vardır. Mekke`den Medine`ye hicret, Urfa`dan önce Şam`a sonra Mekke`ye bir kutlu yolculuk yapan Hz. İbrahim, Hz. Musa`nın yolculuğu ve buna benzer bütün devrimler bütün hareketler bütün çoğunluğu bu yolculukla başladı" dedi.
 
Mavi Marmara`nın, Filistinli kardeşleri için de bir açılım, bir yürüyüş mesabesinde olduğunu kaydeden Özperk, "Bu nedenle o gün hayatını kaybeden şehitlerimizi minnetle anıyoruz. Ve o gün yine o gemide gazi olan, yaralanan kardeşlerimizi insanları yine saygıyla anıyoruz. Umuyoruz ki Mavi Marmara`nın insanların yüreğinde oluşturduğu o devrimi, o çığırı bizler ve bizden sonraki nesiller hatırlayarak sürdürsünler ve o misyonu da örnek alsınlar" ifadelerini kullandı.
 
Peygamber Efendimizin (s.a.v) Medine vesikasını imzalarken Medine`deki yerleşik kabileler ile değişik din ve milletlerden kişilerle bu vesikayı hayata geçirdiğini ifade eden Özperk, "Gerçekten iş adalet ise, iş insani ise, iş hukuk ise, iş özgürlükse, iş adalet ise bunun dini imanı rengi yoktur. Evrensel hukuk normları dediğimiz haksızlığa, zulme, küfre, şirke, eşitsizliğe, adaletsizliğe karşı çıkmak insanın ruhunda, doğasında var olan bir olaydır. Dolayısıyla küresel emperyalizme karşı küresel intifada yani orada insan erdemini kaybetmemiştir, insanlığını yitirmemiş insanları zulme karşı, adaletsizliğe karşı, eşitsizliğe karşı birlikte mücadele etmesi ve bu birlikte olması gerekendir" dedi.
 
İslami kesimin diğer kesimlerle zulme karşı işbirliği yapması gerektiğine vurgu yapan Özperk, "Çünkü bu gerçekten küreselleştiği zaman mücadele bir sonuç verir ve zafer kazandırabilir" ifadelerini kullandı.(Veysi Demir, Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir