• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2291.65
  • ...
THY: Uçuçlar Normale Döndü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

THY çalışanlarının eylemi nedeniyle başta Atatürk Havalimanı olmak üzere THY uçuşlarında iptaller yaşandı. THY`den yapılan açıklamaya göre personelin grev eylemi kısmen sona erdiği ifade edilirken, şu saat itibariyle uçuşların normale döndüğü belirtildi.

THY: Eylem nedeniyle THY`nin yurt içi ve dışı 104 seferi iptal edildi

Türk Hava Yolları (THY), Hava-İş`in yasa dışı grev çağrısı yaptığını ve çalışanların bir kısmının buna uyması nedeniyle uçuş operasyonlarında aksaklıklar yaşandığı belirterek, yolcuların en az etkileneceği şekilde iptaller yapıldığını duyurdu.

THY`den yapılan yazılı açıklamada, Hava-İş`in yasa dışı grev çağrısı yaptığı savunularak, çalışanların bir kısmının bu çağrıya uyduğu kaydedildi.

Bu nedenle uçuş operasyonlarında aksaklıklar yaşandığı belirtilen açıklamada, ``Yolcularımızın en az etkileneceği şekilde iptaller yapılmaktadır. Yolcularımızın değişiklik talepleri herhangi ekstra maliyet olmaksızın gerçekleştirilecektir. Yolcularımız, uçuşlarıyla ilgili güncel bilgileri `www.thy.com` adlı sitesinden veya `444 0 849` numaralı çağrı merkezinden alabilirler`` denildi.

Bu arada, iş yavaşlatma eylemi nedeniyle THY`nin yurt içi ve dışı 104 seferi iptal edildi.

YOLCULAR OTELLERE YERLEŞTİRİLDİ!

Hava-İş Sendikası`nın iş yavaşlatma eylemi nedeniyle iptal edilen THY seferlerinin yolcuları, otellere yerleştirildi.

THY`nin, iş yavaşlatma eylemi nedeniyle iptal ettiği 104 seferi nedeniyle, Atatürk Havalimanı`nda bulunan yolcular, otellere gönderildi.

Paris`e gidecek yolculardan Yusuf Ali Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sefer iptallerinin mağdurlarından birisi olduğunu belirterek, şunları söyledi:

``Ankara`dan İstanbul`a geldik. Ama Paris`e gidemedik, perişan olduk. Şimdi THY bizi, otele yerleştiriyor. Bize burada yemek de ikram etti. Otelde kalacağız, yarın sabah gideceğiz inşallah. Moral bozukluğu var, sinir yıpranması var. İşimiz gecikti, orada bekleyenler vardı. Oradaki otelimizin rezervasyonu iptal oldu. Dönüşümüz de aksadı. Her şeyimiz aksadı. Pilotlar 20 bin TL maaşı beğenmiyormuş. Bu iş bırakma eyleminin kesinlikle haksız olduğunu düşünüyorum. Türkiye standartlarının üzerinde yaşıyorlar, devlet bu imkanı vermiş. Ama kabul etmiyorlar. Grev haklarını kötüye kullanıyorlar bence. Vatandaşı mağdur ediyorlar.``

Yine Fransa`ya gitmesi gereken Abbas Durak da ``THY`nin tarifeli seferiyle işimiz gereği görevli olarak Fransa`ya gidecektik. Bugün Fransa`da olmamız gerekiyordu ama olamadık. Bir günümüz gitti, dönüşümüz de belliydi. Bu nedenle dönüşümüzde de sıkıntı yaşayacağız. Mağdur olduk. THY bizim bu mağduriyetimizi gidermek için bizi bu akşam otele yerleştirdi`` şeklinde konuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir