• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Konya Büyükşehir Belediyesinden Yaya Köprüleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA-Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İstanbul Yolu MTA durağı yanında yapımı devam eden yaya köprüsü inşaatını inceledi. Akyürek, burada yapılacak köprünün Konya\'nın ve Türkiye\'nin en güzel köprülerinden biri olacağını söyledi. Akyürek, yaya köprüsünde hem kullanışlı hem estetik köprüler yapıldığını vurgulayarak, tren yolu alt geçitleri dâhil 44 yaya köprüsü olduğunu, projesi devam edenlerle bu sayının 50\'yi bulacağını ifade etti.

 

Yaya köprüsünün Yazır Mahallesi ile Sancak Mahallesi arasındaki İstanbul Yolu geçişini düzenleyeceğini kaydeden Başkan Akyürek, köprünün 260 metre uzunluğunda, 4 metre genişliğinde, 9 metre yüksekliğinde yapıldığını söyledi. Akyürek, çelik konstrüksiyon germe ve pilonlu sistemle yapılan köprünün İzmit Körfez geçişinde de uygulanan yeni halat sistemiyle yapıldığını söyleyerek şöyle deveam etti: \"Burası 3 milyon TL\'nin üzerindeki maliyetiyle Konya\'nın ve Türkiye\'nin en güzel köprülerinden biri olacak. Zeminden ısıtmalı olarak yapılacak köprü Konya\'nın üçüncü zeminden ısıtmalı yaya köprüsü olacak. \"

 

İstanbul Yolu\'ndaki trafik kazalarının önemli bölümünün yaya geçişlerinden kaynaklandığını anımsatan Başkan Akyürek, yapımı devam eden yaya köprüsünün önemli bir hizmeti yerine getireceğini vurguladı.

 

İstanbul Yolu\'nun Türkiye\'nin en prestijli yollarından biri olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, estetik yaya köprüleri ile yolun değerinin daha da arttığını da ifade etti. (M.Ata Doğu-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir