• DOLAR 32.372
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.574
  • ...
Memura `Düşük Zam` ÖSYM`yi Vurabilir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kamu Görevlileri Hakem Heyeti bugün son düdüğü çalıp milyonlarca memur ve memur emeklisinin alacağı zammı açıklayacak. Sendikalar eylem için son kararı beklemeyi tercih ederken, geçen haftaki iş bırakma eylemleriyle dikkatleri çeken öğretmenler düşük zam ihtimaline karşı yeni bir protesto stratejisi belirledi.

BUGÜN`ün edindiği bilgilere göre, öğretmenler düşük zam protestosunu sınav eylemiyle yapmayı planlıyor. Buna göre öğretmenler, düşük zam durumunda ÖSYM`nin haziran ayından itibaren yapacağı hiçbir sınava gözlemci olarak katılmayacak.

ÖSYM 16-25 Haziran tarihleri arasında 5 ayrı üniversite sınavının ardından polis akademisi, iki ayrı kamu personeli seçme sınavı (KPSS), tıpta ve diş hekimliklerinde uzmanlık başta olmak üzere 12 büyük merkezi sınav yapacak. Böyle bir eylemin gerçekleşmesi durumunda tüm bu sınavların riske girebileceği ifade ediliyor.

SENDİKA OLARAK İNCELİYORUZ

Hakem Heyeti`nden istedikleri zammın çıkmayacağı görüşünü savunan öğretmenler, üyesi oldukları sendika yöneticilerine yeni eylem stratejisini bildirerek destek istediler. Öğretmenler ayrıca sosyal medya aracılığıyla tüm öğretmenleri sınav protestosuna katılma çağrısı yaptılar. Üyelerden gelen talepleri değerlendiren sendika yöneticileri ise her türlü eylem için önce hakem heyetinden gelecek zammın beklenmesi gerektiğini ifade ettiler.

Öğretmenlerin eylem talebini değerlendiren Türkiye Kamu-Sen Başkanı İsmail Koncuk, “Öğretmenler KPSS, üniversite sınavları, açık öğretim sınavları başta olmak üzere tüm sınavlar için protesto eylemi yapmak istiyorlar. Sınav gözlemcisi öğretmenler sınıfta olmazsa herhalde ki o sınavlar yapılamaz. Sendika olarak bizden karar almamız isteniyor. Bu talebi şu anda konfederasyon ve sendikalarımız olarak değerlendiriyoruz. Ancak biz önce hakemin kararını görmek istiyoruzî dedi.

ÖĞRETMENLERİN DOĞAL HAKKI

İsmail Koncuk, “Böyle bir karar alma konusunda sendikaların yetkisi var mı? sorumuza, “Yasal yetkimiz olup olmadığına bakıyoruz. Öğretmenler isteğe bağlı olarak sınavlara girmeyebilirler. Rapor alır, sevk alır o günkü sınava girmez. Kimse zorlayamaz. Bunlar doğru bulduğumuz eylemler değil. Ama insanlar çok gergin. Haklı talepleri var. Tabandan müthiş baskı var. İlla böyle bir eylem kararı alın diyorlar. Karar alamazsak, ‘öğretmenler böyle bir eylem yapmak istiyor, isterlerse yapabilirler` diye açıklama yaparız. Öğretmenler doğal haklarını kullanırlar cevabını verdi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir