• DOLAR 32.565
  • EURO 34.872
  • ALTIN 2431.218
  • ...
Van`da Hac Kurası Heyecanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonunda 2012 yılında Hacca gitmek için ön kayıt yaptıran hacı adayları arasından Hacca gitmeye hak kazananları belirlemek amacıyla kura çekimi yapıldı. Hacı adayları bu gün saat 10.00`da başlayan Kura çekimini Merkez Ulu Camii konferans salonuna kurulan dev ekrandan büyük bir ilgi ile takip ettiler.
 
Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdür Vekili Ergün Yücel`in açılışını yaptığı kura çekim merasiminde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, kurada ismi çıkan çıkmayan tüm hacı adaylarının kalplerindeki heyecanı korumalarını istedi. Görmez, 2007`den itibaren kayıt yaptıran hacı adaylarının kurada isimleri çıkmadığı takdirde en geç 2014 yılında muhakkak hacca götürüleceğininde müjdesini verdi.
 
Daha sonra kura çekimini izlemeye gelen vatandaşlara yönelik olarak bir konuşma yapan Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, Hacca gitmenin bir nasip meselesi olduğunu, önemli olanın Kutsal Toprakların sevgisini kalbinde taşımak olduğunu belirterek Cenab-ı Hakk`tan kutsal toprakları görmeyi tüm Müslümanlara nasip etmesini niyaz etti.
 
Kura çekim sonuçları bu gün saat 21.00`dan itibaren hac.diyanet.gov.tr internet adresinden TC Kimlik Numaraları ile öğrenilebilecek. Hac kuraları neticesinde kesin kayıt hakkı elde edenlerin kayıtları 04-15 Haziran 2012 tarihleri arasında Van İl Müftülüğünde yapılacak. (Mahmut Aytekin-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir