• DOLAR 32.576
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2435.726
  • ...
CHP Hükümete Yüklendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin haftalık grup toplantısında yaptığı konuşmada şunları kaydetti;

Orta Anadolu`da patates üretenlerin çok derdi var dediler bizde bunu araştırdık. Sizin dertlerinizle ilgilenen tek parti var o da CHP. Geeçmişte oy vermediniz ama şapkanızı koyun önünüze ve düşünün. Ülkeyi yönetenden hesap sormanız lazım nasıl soracaksınız, sandıkta. Hiç biri sizin ne halde olduğunuzu görmüyorlar onlara artık sempati duymayın sizin partiniz artık CHP. Bu düzeni değişterecek olan parti biziz artık bunu görün. Kendinize sorun patates üreticisi geçmişte bir facia yaşadı. Bunun bedeli ödenecek diyorlar ama ortada bir şey yok. Elektrik borcum var tamam ama kayıp kaçağı neden bana ödetiyorsun. Sana bu faturayı ödetenlerden hesap sorucaksın. Bunu sorucaksın ki bir daha seni kandırmasın. Esnaf gitti oy verdi, esnafı bitirdiler. 2002 yılında o krizin en yoğun döneminde icradaki dosya sayısı 10 milyon 26 bin 2011 yılında ise, 20 milyon 506 bine çıkmış durumda. Siz bırakın gazeteleri siz önce kendinize bakın.

Hollanda bizim Konya`dan küçük ama bir yılda 80 milyar dolar tarım ürünü üretiyor. Bizim neyimiz eksik... Sadece siyasi irademiz. Herkes dert küpü. Peki oyları kime verdiniz diyorum hepsi AK Parti. Köylü kardeşlerime sesleniyorum. Sizin partiniz CHP`dir. Destek vermesseniz sizin vergileriniz başkalarına faiz olarak ödenir. Rakamlar ürkütücü, ekonominin her alanında sorun var. Anadolu`yu gezmiyorlar gündemi değiştirmek için herşeyi yapıyorlar. Vatandaşın cebine bakması lazım. Demokrasiler bir kişinin istediği gibi at oynattığı rejimler değildir. Aslonan kurumlardır. Milli iradeyi bu kurumlar kullanır. 21. yy`da medyadır. Halkın sesidir. Ama bir kişi bu kurumlara baskı kurarsa orada demokrasiden söz edilemez. Milletvekilleri hapiste. Çiçek ise elimden bir şey gelmiyor diyor. Peki neden boyundan büyük işlere girdin. Benim kadar dikkatli davranan yok. Bir ülkede halkın seçtiği vekiller hapisteyse bunun sorumlu TBMM`dir. Sayın başkan sen artık o koltukta rahat oturamazsın. Bu süreç parlementoyu yönettiği gün sayın başbakanın kendisine dönüp bu milletvekilleri sen mi susturacaksın ben mi dediği an bitti. Bu saatten sonra senin gücün falan yok. Sen itiraf ettin. Türkiye zorlu bir süreçten geçiyor, dikta döneminden geçiyor. Demokrasi, basın özgürlüğü, yargı bağımsızlığı yok. Bir kişinin egemenliği var. Buna kimse ses çıkarmıyor. Sayın basın mensupları bu ülkeden özgürlükleri Erdoğan`ın belirlemesine nasıl izin veriyorsunuz. Bugün Bekir Çoşkun için söylenen yarın sizin için söylenir.

Kaleminden pislik akıyor dedi, herkes sessiz kaldı. O da cesaret aldı. Sonra ne dedi sizin boynunuzdaki tasmaları ben çıkardım dedi. Bir iki yazar dışında tamamında övgü var. Medya özgürlüğü yok ama boynunuzda tasma var diyen bir Başbakan var en azından bunu sindirmeyin. Böyle bir hakaret dünyada bir ilk. Bunu ben içime sindiremiyorum. Medya da içine sindirilmeli. Siz ileri demokrasi diyorsunu bu çağa. Düşünce özgürlüğünü savunurken aslında kendi düşünce özgürlüğünü savunur demektir. Bu ülkeden basın sınıfta kalmıştır ve artık ciddiye alınmayacaktır. Korkak ve aydın sözcükleri bir arada olmaz. Aydın toplumun önderidir. Sayın Fazıl Say dünyaca ünlü bir sanatçı. Herkes gıpta ile bakıyor ama biz onu hapis ile yargılıyoruz. Atmazsanız namertsiniz atın bakalım. O savcı sanat nedir biliyor mu? Onlara savcı denmez onlar kapı kullarıdır. Topluma çeki düzen vermek istiyorlar, baskı kurmak istiyorlar. Konuşursan sopayı indiririm. Bu mahkemeler Kenan Evren mahkemelerinin 2012 örneğidir. Savunmanın kutsal olduğunu herkes bilir. Avukatlar diyorki bilirkişi görevlendirin hayır diyorlar. Avukatlarda o zaman duruşmaya girmicez diyorlar. Sonra hemen kanun çıkarıyorlar siz olmasanızda biz karar veririz diyorlar. Çifte standartın oldupu yerde adaletten söz edilmez. O hakimlere soruyorum bilirkişi atasınız nolur o zaman bütün sahtelikler ortaya çıkacak. O zamn tarih onlara soracak sen bu insanları nasıl hapiste tuttun diye. O yargıçlar istifa etsin meclise gelsin hesabını versin. O yargıçlar çocuklarına bile hesap veremeyecekler. Hangi yargı bağımsızlığı önce yargıç vicdan taşıması lazım. Uludere olayında sorduk istihbartı kim verdi diye amerikada bir gazete açıkladı biz vrdik diye. Ama bizimkiler hemen halvet yaptı yalanladılar. Ama onlar gazete haberlerinin arkalarında durdular. Sonra ne dediler Obama`ya zor duruma sokuyomuş sanane Obama`dan.

Şimdi başka bir itiraf çıktı. Uludere`de insanlar öldürüldü benim sonradan haberim olduç Bir ülkeyi yöneten kişi taşeronların emriyle yönetiyorsa kendini başbakan olarak görmesin. Kimse seni iplemiyor bile. Bir başbakan bu kadar aciz olamaz. Bunu biz desek kıyamet kopardı. İdris Naim Şahin, bakanların konuştuklarını açıkladı ama tepki gelince sazı hüseyin Çelik eline aldı. Bunlar insani açıklama değilmiş. Şimdi bunların hepsi insani sadece o mu değil. Başbakan sen Şahin`i mi yok Çelik`in yanında mı duruyorsun.? Sen ülkeyi yönetemiyorsun demektir. Kendi konuştu ne oldu daha fazla berbat etti. Ne dedi; kürtaj bir cinayettir, her kürtaj bir Uludere`dir. Uludere`yi unutturacakya. Hangi matıkla söylenir bu. Biliç altına yerleşmiş. Uludere konusunda çık ve net özür dilemediğin sürece bu senin yakandan düşmeyecektir. Başkası da diyor ki bekleyin soruşturma sonucunu diyor. Şimdi mahkeme arıyorlar deniz feneri gibi olacak. Bu olayın ayrıntılarını herkesin öğrenme hakkı vardır. Sorumlu hükümettir. Meclis yetkiyi hükümete verdi. Kim sorumlu hükümet sorumlu daha ne arıyorsunuz ki..Sen bu işten kurtulamassın. Bu işte zamn aşımı yoktur. Terör bizim en büyük sorunumuz. 30 yıldır çözülemiyor. Hükümet programında böyle bir konu zaten yok. Uludere`ye gittiler katlima olanak sağladılar. biz dile getirdik. Kahramanmaraş`ta jandarma arajına çarpıyor sürtli bir şekilde devam ediyor 90 km. Bunu sordum cevabını bugün verdi bana ya içinde sivil varsa diye. Buyrun kafaya bakın. Bunu izleyeceğiz diyor işte bunların mücadelesi bu.

Teröre karşı bu kadar sığ bir anlayış olabilir mi? İlla savunacak hata yaptığını kabul etti. Sen postmodern bir diktatörsün. 139 kişi faili meçhule gitti. Gözaltında ölenlerin sayısı 322 işte bizim demokrasimiz bu. Kimse onu demokrasi hayranı görmesin.

Hava- İş sendikasından ve başka sendikalarda burda gönlümüz onlarda. AK Parti`nin bir yayın organı açıkladı. Grev yasağı getiriyorlar referandumda ne diyordu şimdi ne diyorlar. Bu aykırı ama olsun ben istediğimi yaparım diyor. Milletvekili değil onlar kurşun askerler. Yasama organının bağımsız iradesini ortaya koymamız lazm. Grevi yasaklıyorsun ama neye göre, biz avrupada imza atmışız. Bu yasak ne Kenan Evren bile böyle bir yasa getirmedi. İskenderun dörtyolda bir taziye ziyaretine gittim. Yaşlı bir vatandaş geldi dedi ki oğlum 10 yıldır atama bekliyor. Onun nasl gözyaşı döktüğünü gördüm. İntihar edenler var. Bu dönem kanun teklifi verdik, reddeden AK Parti oldu. Yeniden teklif vereceğiz. Sayın başbakan öğretmenlere de laf etti, en son da kadın doğum uzmanı oldu. Öğretmenler büyük paralar alıyormuş bir de tatil yapıyormuş. Öğretmeni bütün ülkeler baş tacı ediyor. Verdiğin 1.600 tl onu da başına katıyorsun. Öğretmene verdiği para yoksulluk sınırının altında. Bu öğretmen bazen simit satıyor, şoförlük yapıyor sen bu duruma düşürdün. Sıfır terörle devraldılar. Şu an terör batağına soktular. Bu eleştiriler toplumu olumsuzluğa yöneltmemeli. Her sorunu çözeriz. Biz cebimiz, akrabalrımız için çalışmıyoruz. Biz bu ülke için varız` dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir