• DOLAR 32.324
  • EURO 35.105
  • ALTIN 2300.65
  • ...
Başörtüsü Davası 11 Eylül`e Ertelendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP- 2011-2012 Eğitim öğretim yılının başlamasıyla beraber başörtülü oldukları gerekçesiyle birçok okulda onlarca öğrenci okul idarecileri tarafından okullarına alınmıyor.
 
Okul idarecileri tarafından zorunlu eğitim hakları yok sayılan öğrenciler ile velilerinin tüm yasal girişimleri sonuçsuz bırakılmakla kalmadı; haklarında davalar açıldı.
 
Pakize Kemal Öğücü İlköğretim Okulu Öğrencileri Zeynep-Zehra Kütükçü`nün babası ile Selva Arslan isimli öğrencinin babası Mahmut Arslan`a açılan davanın ikinci duruşmasına bugün Gaziantep 3.Sulh Mahkemesinde devam edildi.
 
Davaya, sanıkların avukatı Şaban Dalgın başka bir duruşma nedeniyle katılmazken,sanıklar Hüseyin Kütükçü ve Mahmut Arslan ile müşteki olarak çağrılan Pakize Kemal Öğücü İlköğretim Okulu müdür yardımcısı Halil Bostancı hazır bulundu.
 
Aylarca başörtülü kız öğrencileri okula almayarak eğitimi haklarını gasp eden okulun müdür yardımcısı Halil Bostancı`nın müşteki, çocuklarının eğitim hakkı gasp edilerek mağdur edilen velilerin ise sanık olarak yargılandığı tarihi davanın üçüncü duruşması 11 Eylül 2012 tarihine ertelendi
.(Şefik Mert-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir