• DOLAR 32.316
  • EURO 35.131
  • ALTIN 2293.174
  • ...
Başörtülü Öğrenci Velilerine Ceza
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA - İlköğretimde başörtülü oldukları gerekçesiyle kızları okula alınmayan ve keyfi bir şekilde haklarında dava açılan velilerin mağduriyeti artarak devam ediyor.

Gaziantep Şehit Kamil İMKB İlköğretim Okulunda okuyan Şüheda Çevik`in başörtülü olduğu gerekçesiyle Gaziantep 18. Asliye Ceza Mahkemesi`nce anne Güllü Çevik`e 2 yıl 10 ay hapis cezası verilmesinin benzer bir olay Bursa`dan geldi…

Bursa`nın Gürsü ilçesi Yüksel Bodur ilköğretim Okulu`nda başörtülü olarak okumak isteyen öğrencilerin velilileri hakkında açılan davadan yargılanan Aziz Kayalık ve Mehmet Polat adlı velilere toplamda 3 yıl 2 ay 10 gün hapis cezası verildi.

Bursa 15. Asliye Ceza Mahkemesi`nde bugün görülen davanın ikinci durulmasında öğrenci velileri Aziz Kayalık ile Mehmet Polat ve avukatları Abdulgani Orhan hazır bulundu.

Duruşmada okul müdürü, yöneticiler ve güvenlikçi tanık olarak dinlendi. Tanıklar, iddianamede geçtiği velilerin kendilerine zorluk çıkarmadıkları, sadece "başörtüleriyle kızımızı okula alın" dediklerini, ama kendilerinin almadıklarını söylediler.
 
Velilere Başörtüsü Cezası
Bu acı itirafa rağmen mahkeme heyeti, öğrenci velileri Mehmet Polat`a 2 yıl 1 ay, Aziz Kayalık`a da 1 yıl 1 ay 10 gün hapis cezası verdi.

Aynı konu ile ilgili daha önce de Bursa 1. Asliye Ceza Mahkemesi`nde görülen duruşmada ise mahkeme heyeti, Mehmet Polat`a altı ay hapis cezası vermişti.

Yargı Eliyle Yargısız İnfaz Yapıldı
Konu ile ilgili İlke Haber Ajansı`na açıklamalarda bulunan öğrenci velilerin avukatı Abdulgani Orhan, bugün yargı eliyle yargısız infaz yapıldığını söyledi. Orhan, "Malumunuz daha önce de Mehmet Polat`a başka dosya üzerinden altı ay hapis cezası vermişti, şimdi yine verildi. Hem de elle tutulur hiçbir delil yok iken… Malum Gaziantep`te aynı konu ile ilgili anne Güllü Çevik`e ceza verilmişti, sanki bu mahkeme Gaziantep ile yarışıyor. Okul Müdiresi, yönetici ve dış kapı güvenlikçisi tanık olarak dinlendi ve bunlar kendi suçlarını itiraf ettiler salındı… Tanıklar, `Bu öğrencilerimiz başörtüleriyle okula geldiler, velileri de kızlarımızı bu şekilde okula alın dediler; ama biz almadık` dediler. İlköğretimde öğrenciyi okula almamak suçtur ve kendi suçlarını itiraf ettiler. Ama ceza öğrenci velilerine verildi. Yani bugün tam olarak yargı eliyle yargısız infaz yapıldı." dedi.
(M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir