• DOLAR 32.492
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2496.438
  • ...
BİNGÖL-Bingöl Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Temsilcisi Ali Burakgazi, yaptığı yazılı açıklamada vergi borçlarının yapılandırılmasında 7. taksit ödemesinin son günü 31 Mayıs Perşembe günü mesai bitimine kadar olduğunu hatırlattı.
 
Borçlarını yapılandıranların bir takvim yılında, ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halınde haklarını kaybedeceklerinin altını çizen Burakgazi, borçlarını yapılandıran mükelleflerin son günün yoğunluğuna düşmeden bugünden 7. Taksitlerini ödemeleri menfaatleri icabıdır dedi.
 
Burakgazi Uyarı ile ilgili olarak, "Bir takvim yılında, ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halında 6111 Sayılı Kanundan Yararlanma haklarını kaybedeceklerdir. 2012 yılında ödenmesi gereken 3 taksitten şimdiye kadar ikisini süresinde ve tam olarak ödeyen borçluların kanun hükümlerinden yararlanmaya devam edeceklerdir. Özellikle 2012 yılında ödenmesi gereken taksitlerden iki tanesini süresinde ve tam olarak ödememek suretiyle, iki ihlal hakkını kullanmış olan mükellefler, son ödeme günü 31 Mayıs 2012 tarihi olan, 7`nci taksiti süresinde ve tam olarak ödememeleri halinde, kanundan yararlanma hakkını kaybedeceklerdir" ifadelerini kaydetti. (Nihat kanat-İLKHA)