• DOLAR 32.605
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2411.137
  • ...
Yüzde 100 Yerli Otobüs Yollarda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Bursa`da yerli otobüs atağı... Bursalı bir firmanın ürettiği otobüsler, Ortadoğu, Arap ve Afrika ülkelerinde kullanılmaya başladı. Şimdiki hedef, otobüslerin Avrupa yollarında yürümesi...
 
Başbakan Erdoğan`ın, yerli otomobil çağrısına kulak verenler boş durmuyor.  Nilüfer ilçesinde bir firma, tüm karoser parçaları Bursa`dan tedarik edilen yerli otobüs üretmeyi başardı. 
 
Otobüsler, bazı Ortadoğu, Afrika ve Arap ülkelerinde bir süredir kullanılıyor. Firma, `Yüzde 100 yerli yüzde 100 Nilüferli` sloganı ile üretim yapıyor. 
 
Yerli otobüsleri üreten firmanının Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Özdemir, "3 bin 170 parçadan oluşuyor. Bütün aracımızın parçalarını, Bursa`dan tedarik ediyoruz. Başbakanımızın teşviğiyle, yüzde 100 yerli üretim söylemiyle bu bize azim vermişti. Bizde niye dünya yollarında gezmesin dedik" diye konuştu.
 
Üretilen 2 otobüs, "Bus World 2012 Dünya Otobüs Fuarı`nda" sergilendi. Otobüsler, dünya otomotiv devlerinden tam not aldı.  Şimdi hazırlıklar, Almanya`daki Hannover Fuarı için yapılıyor.
 
Amaç, yerli otobüsleri Avrupa yollarında da yürütmek..
 
Firmanının Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Özdemir, "Şu an Ortadoğu ve Afrika`da ve Arap ülkelerinde araçlarımız geziyor. Niye Avrupa`da gezmesin. Biz bunun için çalışıyoruz" dedi.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir