• DOLAR 32.515
  • EURO 34.988
  • ALTIN 2437.887
  • ...
Özgür Mavi Marmara Resim Sergisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA - Mavi Marmara Gemisi\'ne yapılan hain saldırıların \'O An\' çekilen fotoğrafları Bankalar Caddesinde sergilenmeye başlandı. Özgür Mavi Marmara adlı resim sergisi 2 Haziran\'a kadar açık kalacak. Açılış sırasında İHH İnsani Yardım Vakfı ve Konya Anadolu İnsani Yardım Derneği Seydişehir Gönüllülerinden Murat Taşğın açıklamalarda bulundu.


Taşğın, \"Gazze\'de uygulanan ambargoyu kırmak ve insani yardım ulaştırmak için yola çıkan Mavi Marmara ve diğer gemilerden oluşan Gazze\'ye Özgürlük Filosu\'na 31 Mayıs 2010 sabahında İsrail saldırmıştı. Bu saldırı sırasında 9 insani yardım gönüllüsü şehit oldu. Uğur Süleyman Söylemez 2 yıldır komada bulunuyor. 50\'nin üzerinde gönüllü yaralandı. Aktivistlere eziyet edilip, hapsedildiler, eşyaları ve gemiler gasp edildi. Filo ile ilgili gerek katılımcıların ülkesinde gerekse diğer ülkelerde ve uluslararası mekanizmalarda İsrail\'e yönelik tepkiler devam ediyor. Ulusal hukuk ve uluslararası hukuk nezdinde İsrailli sorumluların cezalandırılması için de çalışmalar devam ediyor. Türkiye\'de ilk somut adım, vakfımızın ısrarlı çabaları sonucu Mavi Marmara İddianamesi\'nin İstanbul 7. Ağır ceza Mahkemesi tarafından Kabul edilmesi oldu. Bu arada İsrail gitgide yalnızlaşıyor. Bir taraftan tüm hukuksuzluklarını kapatmaya ve unutturmaya çalışıyor, diğer yandan yaptıklarını meşru göstermeye çalışıyor. Ayrıca İsrail hakkında dünya kamuoyunda Mavi Marmara sonrasında oluşan olumsuz imajı değiştirmek için de yoğun propaganda faaliyetleri yürütüyor. Bu faaliyetler için basına, PR kuruluşlarına ve kiraladığı kişilere kendisini desteklemeleri için milyonlarca dolar veriyor\" dedi.


Kudüs\'ün Müslümanlar için kutsal olduğunu, ilk kıblemizin olduğunu ifade eden Taşğın, \"İsrail; Kudüs\'e ve çevresine zulüm, acı ve gözyaşı getirmiştir\" dedi. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir