• DOLAR 32.595
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2512.008
  • ...
Otobüs Bariyerlere Çarptı Yolcular Ölümden Döndü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Kaza, saat 10.30 sıralarında Şile Otoyolu Ümraniye istikametinde meydana geldi. İddialara göre Halit Çoban`ın kullandığı Sultanbeyli-Üsküdar arasında çalışan özel halk otobüsü henüz bilinmeyen bir nedenle kontrolden çıkarak yol kenarındaki bariyerlere çarptı. Çelik bariyerlerin ok gibi saplandığı otobüs bir süre yaklaşık 30 metre sürüklendikten sonra durabildi. Bu sırada otobüste bulunan yolcular arasında büyük panik yaşandı.

Çarpmanın etkisiyle sağa sola savrulan yolcular adeta bir birlerini ezdi. Üst üste yığılan yolculardan aralarında kadınların da bulunduğu 4 kişi yaralandı. Olay sırasında otobüsün arka kısmından da dumanlar yükselmeye başladı. Çevredeki vatandaşların yangın tüpleriyle müdahale ettiği yangın hemen söndürüldü. Yaralılar ile kaza nedeniyle şoka giren yolcular da tahliye edildi. Çeşitli yerlerinden yaralanan 4 yolcu ambulansla Ümraniye Devlet Hastanesi`ne kaldırıldı. Acil serviste tedavi altına alınan Mehmet Karabulut, Zarif Alınç ve Fatma Alpar`ın hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Bu arada, kaza sonrası olay yerine gelen itfaiye ekipleri yolcu otobüsünün ön kısmından ok gibi saplanan demir bariyerleri kesebilmek için uzun süre uğraştı. Olay yerinde kendisini savunan sürücü Halit Çoban, bir kamyonun kendisini sıkıştırdığı için kaza meydana geldiğini söyledi. Henüz kazanın şokunu üzerlerinden atamayan yolcular ise, kazanın nasıl olduğunu anlayamadıklarını, biranda kendilerini yerlerde bulduklarını söyledi.

Olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlatıldı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir