• DOLAR 32.583
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2500.571
  • ...
Van Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van\'da yayın yapan bazı gazetelerden öne çıkan haber başlıkları.

 

Van Olay Gazetesi: Göktaş: \"Mustazaflar Hareketi Türkiye\'nin Bütün Hesaplarını Değiştirecek\"
Doğruhaber Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, kapatılan Mustazaf-Der camiasının başlattığı siyasal Mustazaflar Hareketini\'nin, siyasal alanda Türkiye\'nin var olan bütün hesaplarını değiştireceğini kaydederek, Mustazaflar Hareketi\'nin Türkiye\'nin dört bir yanına yayılacağını belirtti.

 

Mücbir Sebebin Son Tarihi İleride Belirlenecek
Yaşanan deprem sonrası Van esnafının içinde bulunduğu sıkıntılarla ilgili verilen yazılı soru önergesini yanıtlayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, \'Van depreminde etkilenen esnafın borcunun silinememesinin hukuki gerekçeleri nelerdir?\', \'Van depremi ile Marmara depreminin sonuçları benzer olmasına rağmen, neden esnafa yönelik uygulamalar paralellik arz etmemektedir?\', \'Deprem sonrası yapılan araştırmada Van esnafının yüzde 35\'e yakını iflasın eşiğine gelmiş olup, yüzde15\'i ise işyerlerini kapatmak zorunda kalmıştır. Van esnafı için deprem sonrasında hükümet tarafından uygulamaya konulan düzenlemeler nelerdir?\', \'Van esnafının içinde bulunduğu sorunları hafifletmek için hükümetin almayı düşündüğü yeni tedbir ve uygulamalar var mıdır, var ise bu düzenlemeler hangi alanlarda gerçekleştirilecektir, içeriği nedir?\' sorularını cevaplandırdı.

 

Mavi Marmara İddianamesi Kabul Edildi
Gazze\'ye insani yardım taşıyan \"Mavi Marmara\" gemisine yönelik Siyonist İsrail askerlerince Akdeniz\'in uluslararası sularında Mavi Marmara Gemisine düzenlenen saldırıya ilişkin hazırlanan iddianame İstanbul 7.Ağır Ceza Mahkeme\'sinde kabul edildi.

 

İkinisan Gazetesi: Bir Minibüsten Yarım Ton Esrar Çıktı
13 çuval içerisinde 418 paket esrar batı illerine götürülmek istendi. Van emniyet müdürlüğü ekipleri istihbarat sonucu takibe aldıkları bir minibüste 437 kilo 953 gram toz esrar ele geçirildi.

 

ÖMSS\'ye Van\'da Bine Yakın Başvuru
Van aile sosyal politikalar il müdürü Ünal Öncül özürlü memur seçme sınavına (ÖMSS) 931 başvuru yapıldığını açıkladı.

 

Şark Yıldızı: 27 Yatırım Teşvik Kapsamına Alındı
Ekonomi bakanlığı 2012 yılı ocak -nisan aylarında verilen teşvik belgelerinin bölgesel dağılımı açıklandı.

 

Van Postası: küpeleme işi damızlık sığır yetiştiricileri birliğine devredildi
Van gıda tarım ve hayvancılık il müdürü Fevzi Altuner, tüm Türkiye\'de olduğu gibi Van\'da sığır cinsi hayvanların küpeleme çalışmalarını yaptıkları bir protokolle damızlık sığır yetiştiricileri birliğine devrettiklerini söyledi.

 

Zemini Isınan Okul Tatil Edildi
Muradiyede zemininde ısınma oluşan Ovapınar İlköğretim Okulunda ısınmanın nedeni bulununcaya kadar eğitime ara verildi.

 

Van\'da UMKE Temel Eğitimleri Başladı
Van il sağlık müdürlüğü tarafından düzenlenen Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) temel eğitim programları Hakkari, Bitlis, Ağrı ve Muş\'tan 28 kişinin katılımıyla başladı.

 

Vangölü Ekspres: Van Depremi Sonrası Esnafın Sıkıntıları
Maliye bakanı şimşek BDP milletvekili Gür\'ün yazılı soru önergesini cevaplandırdı.

 

Van Haber: Yaşasın Cumhuriyet …!
Cumhuriyet Türkiye\'sinde bir dram yaşanıyor. Dramın yaşandığı yer ne Afrika cumhuriyet ne de yerli kabilelerin yaşadığı balta girmemiş ormanlar… Dramın yaşandığı yer depremin vurduğu Van kentinin Esenler mahallesi, dramın hatta ölüme terk edilmişliğin kahramanları yaşlı hasta bir baba, eşi ve okula giden beş çocuğu…

 

Gazete Van: Van\'da Bir Engelli Annenin Çaresizliği
Cevdetpaşa Mahallesi\'nde ikamet eden Hatice Altın, yaşanan ikinci depremle birlikte engelli ve aynı zamanda sara hastası olan oğlu Burak Azat Altın\'ı (13) da yanına alarak Van Valiliği tarafından İstanbul\'a gönderildi.

 

Merkür Haber: Gürpınar\'daki Şenlik Festival Havasında Geçti
Van\'ın Gürpınar İlçesi\'nde bu yıl 4\'üncüsü düzenlenen ve 3 gün süren \"Gürpınar Bilim Sanat ve Uçurtma Şenliği\" binlerce kişinin katılıyla görkemli bir programla sona erdi. (Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir