• DOLAR 32.59
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2502.174
  • ...
Van`da İslami Kitaplara Yoğun İlgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- İslami kitaplara olan rağbet artarken Van`da ağırlıklı olarak İslami kitaplar satan kitapevleriyle İslami kitaplara olan rağbet ve önemini konuştuk.

Yaklaşık 1 aydır kitapevi açtığını belirten İlim Kitapevi sahibi Yakub İslam, Van`da İslami kitaplara yoğun bir ilginin olması nedeniyle, böyle bir ihtiyacı karşılamak için İslami yayınlar satan kitapevi açtığını belirterek bazı talepleri karşılayamadıklarını ifade etti.

Kuran`ı Kerime İlgi Daha Fazla
Özellikle Kur`anı kerimlere daha çok rağbetin olduğunu söyleyen İslam, hadis kitapları ve bazı romanlarda da yoğun taleplerin olduğunu dile getirdi.

İslam, " Eğer İslam`ın ölümsüz mesajını çehremize aksettirmek istiyorsak, Kur`an`ın İkra kelimesine ümmi bir şekilde muhatap olmamız lazım" diyerek bu ümmiliğinde ruhani bir şekilde olması gerektiğini ifade etti.

İslam, Bir Müslüman`ın öncelikli Kur`an-ı Kerim okuması gerektiğini söyleyerek, bunun yanında peygamber efendimizin hayatını anlatan siyer ve davet kitaplarının okunmasına öncelik verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

İslami kitapların insan üzerinde çok büyük zihinsel etkilere neden olduğunu ve özellikle üniversite gençliğinin kitap okuması gerektiğini ifade eden İslam, "Okumak derken salt bir okumayı kastetmiyoruz. Anlama bakımından kitap okumalıyız. İkra denilince de sadece okumak aklımıza gelmemeli, kitabı anlamak gelmeli." dedi.

Vuslat Hacı Pazarı adlı dükkanın sahibi Murat Öztunç ise; özellikle 3 ayların başlamasıyla manevi bir atmosferin oluştuğunu, bu nedenle de İslami kitaplara olan rağbetin artığını ifade etti.

Halkın İslami kitaplara yönelmesi nedeniyle bu yoğun talebi karşılamak için devamlı kampanyalar düzenlediklerini bildiren Öztunç, "Bulunsun diye değil, okunsun diye" sloganıyla hareket ettiklerini belirtti.

Özellikle Kur`an-ı Kerim, Siyer, Hadis ve Arapça kitapların daha çok satıldığını dile getiren Öztunç, 15-35 yaş arası müşteri kesimine daha çok hitap edindiklerini kaydetti.

"Halk, daha çok İslami kitapları sadece kitapevlerinde gördükleri zaman İslami kitaplar sadece bir yerde kalmış gibi görünüyor. İslami kitapları halka götürmek için Van Merkezde bazı alışveriş merkezlerinde şubeler açtık" diyen Öztunç, AVM`lerde de halkın yoğun bir teveccühünün olduğunu bildirdi.

Kitap okumanın insan için bir gıda mahiyetinde olduğunu söyleyen Öztunç, bu gıdayı da ancak İslami kitaplardan alabileceğimizi ifade ederek " Nasıl ki bir insan herhangi bir gıdayı tüketmek istediğinde kendisi için en sağlıklı, en temiz ve güzel olanı tercih ediyorsa; aynen bunun gibi kitap okurken de bu titizlikle hareket etmeli. Beynimizi ifsat edecek, akıl sağlımıza zarar verecek kitapları okumamalıyız." dedi.

Van`da köklü bir geçmişe sahip olan Vakıf Kitap Kırtasiye yetkililerinden Müslüm Şener ise; tüm okuyucu kitlesine hitap ettiklerini belirterek İslami kitaplara olan rağbetin daha fazla olduğunu dile getirdi.
Okuyucularını memnun etmek için çaba sarf ettiklerini söyleyen Şener, "Kitaba ticari anlamda bakmıyoruz. Kitabı kültür amaçlı düşünüyoruz. O yüzden daima indirim yapıyoruz" dedi.

Kitap Sadece İnsan Üzerinde Değil Toplum Üzerinde de Etkili
Kitabın sadece insan üzerinde değil toplum üzerinde de çok büyük etkilerinin olduğunu belirten Şener, "Kitap okuyan bir toplum olursa o toplum her zaman ayakta durmayı başarır. Aksi takdirde kitapsız bir toplum yok olmaya mahkumdur" diyerek, kitap okumanın insanları erdemleştirip, olgunlaştırdığını ifade etti.

"Toplumumuzun geleneksel yapısına bakıldığında geçmişte de kitaba ve okumaya önem verildiğini görüyoruz" diyen Şener, batının da bizden yararlandığını İbni Sina gibi alimlerin kitaplarının ders olarak okutulduğunu hatırlattı.

Genç kesime kitap okumayı sevdirmemiz gerektiğini belirten Şener, bunun için eğitimcilere çok büyük işlerin düştüğünü, bunun yapılması takdirde faydalı ve kültürlü bir toplum oluşacağını sözlerine ekledi. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir