• DOLAR 32.395
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2326.372
  • ...
Üstadın Naaşı Denize mi Atıldı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Amerikan hükümetinin Üsame bin Laden’in defnini gerçekleştirmemesi, “hiçbir ülkenin onu toprağına kabul etmeyeceği” gerekçesi ile “cesedinin denize atıldığı” yönünde beyanlarda bulunması gözleri tekrar insan hakları kuruluşlarına çevirdi. Pek çok sivil toplum örgütü ve insanî kuruluş, alınan bu kötü tavrı eleştirdi.

Bu tartışmalar Türkiye`de Bediüzzaman Said Nursî`nin cesedinin de “Uçaktan denize atıldı” şeklindeki iddiaları gündeme getirdi.

Nesil Yayınları’ndan çıkan, Abdülkadir Selvi’nin kaleme aldığı "Ateşten Yıllar: Siyasette Said Nursî Tartışması" kitabında konuyla ilgili belgelere yer veriliyor.

Said Nursi’nin kabrinin nakil olayına da değinen kitap, bu konu hakkında gün ışığına çıkmamış belgeleri de okuruyla buluşturuyor. Kabrin denize atıldığı yönündeki iddialar, bu kitapta ortaya konulan belgelerle çürütülüyor. Resmi evraklar içerisinde yer alan, o gün kayıtlı Zabıt Varakaları, Bediüzzaman’ın bedeninin, sadece naklolduğunu ve kesinlikle denize atılması gibi bir olay yaşanmadığını ifade ediyor.

Kitapta yer alan Zabıt Varakaları’ndan bir tanesinde, çok açık bir şekilde, Bediüzzaman’ın kabrinin “Isparta Şehir Mezarlığına nakledildiği” beyan ediliyor, karşı iddialar çürütülüyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir