• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

VAN- Kentte sayılı noktalarda bulunan bobinaj esnafları, mevcut durumda ancak tamir yapabildiklerini belirtiler.

 

Bobinaj mesleği ve gelişimi ile ilgili olarak İLKHA\'ya konuşan esnaflar mesleklerinden memnun olduklarını ifade ettiler.

 

Van\'ın ilk bobinajcılarından olduklarını belirten Adil Yıldırım, Bobinaj işinin sarım işi olduğunu belirterek şöyle konuştu: \"Sürekli elektrik ihtiyacı olan ve elektrikle çalışan motorlara denir. Genel olarak burada Dalgıç, koklasör şartelleri, Sirkülasyon pompaları, Hidrofor ve gibi cihazların tamiratını yapıyoruz. Üretimimiz yoktur. Sadece mevcut sistem üzeride tamirat yapıyoruz.\" dedi.

 

\"Deprem Sürecinde Regülatör ve Jeneratör Satışları Revaçtaydı.\"
Sadece bobinaj işi yapmadıklarını aktaran Yıldırım, \"Bizler sadece bobinaj işiyle uğraşmıyoruz. Genelde jeneratör ve regletör tamiratı da yaptığımız için işlerimiz genel anlamda yoğundur. tabi elektrik kesintilerinin sık sık olması bunda etkilidir. Hatta deprem sürecinde bile işlerimiz devam ediyordu. Yaklaşık Biray kapalı kaldık. Daha sonra işlerimiz tüm yoğunluğuyla devam etti. Deprem sürecinde elektrikler düşük olduğundan regletör satışları ve jeneratör satışları oldu. Daha sonraları işler normal seyrine döndü.\" Şeklinde konuşarak işlerinin aksamadığını belirtti.

 

İşlerinin tamir ve parça satışıyla döndüğünü ve tüm parçaları ellerinde bulundurmadıkları için kimi sıkıntılar yaşadıklarını anlatan Yıldırım, \"Burada üretim olmadığı için parça almakta bazen sıkıntı yaşayabiliyoruz. Çünkü elimizde ki şu malzemeler güneydoğu illeri, Mersin ve İstanbul\'dan geldiği için bu tür sıkıntılar olabiliyor.\" şeklinde konuştu.

 

Ayrıca Van\'da bobinaj dükkânlarını çok dağınık olduğunu anlatan Yıldırım, kimi illerde olduğu gibi kendileri için de bir alan tahsis edilmesi durumunda daha rahat çalışabileceklerini söyledi. (Murat Dalgın- İLKHA)