• DOLAR 32.578
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2431.08
  • ...
Van ve Mardin`de 19 kişi tutuklandı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, gözaltına alınan şahısların PKK`nın gençlik yapılanması olduğu bildirilen ``Yurtsever Demokratik Gençlik Meclisi`` üyesi oldukları belirtildi.

Örgütün talimatları doğrultusunda bombalama, molotofkokteyli, taşlı ve havai fişekli saldırıları organize ettikleri belirlenen 16 kişinin gözaltına alındığı hatırlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

``Müdürlüğümüzce teknik ve fiziki takibi yapılan şahısların faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve yakalanmasına yönelik olarak Terörle Mücadele Şube Müdürlüğümüzce 29 Nisan günü Mardin, Kızıltepe, Nusaybin ve Derik`te eş zamanlı düzenlenen operasyonda G.A, H.E, Ç.O, S.D, M.K, M.A, H.B, M.A, T.B, B.C, A.E, N.D, B.A ve P.İ. gözaltına alınırken, aynı soruşturma kapsamında S.E. Aydın`da ve Ş.T. ise İstanbul`da yakalandı. Şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda, 1 adet kurusıkı tabanca, 1 adet `smok` diye tabir edilen biber gazı pompası, 7 adet sapan, bilyeler ve bol miktarda örgütsel doküman ele geçirildi. Operasyonla Nusaybin ilçesinde gerçekleştirilen 21 faili meçhul olay aydınlatıldı. Yakalanan 16 kişiden 14`ü çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanırken, 2 kişi serbest bırakıldı.

VAN`DA 5 KİŞİ TUTUKLANDI
 

Van`da kent merkezinde 21 Nisan`da çıkan olaylarla ilgili sürdürülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 10 kişi ise sorgularının ardından yoğun güvenlik önlemi altında adliyeye getirildi.

Cumhuriyet savcısı tarafından alınan ifadelerinden sonra 4 kişi serbest bırakıldı, 6 zanlı ise mahkemeye sevk edildi. Mahkemede 5 kişinin tutuklanmasına, 1 kişinin de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasını karar verildi.

Van`da, Diyarbakır`ın Bismil ilçesinde YSK protestoları sırasında yaşamını yitiren İbrahim Oruç`un ölümünü protesto etmek isteyen bir grup, Cumhuriyet Caddesi`nde bir banka şubesine molotofkokteyli ile saldırmış, saldırı sonrası çıkan yangında bankada mahsur kalan ve dumandan etkilenen biri hamile kadın 3 kişi ambulansla hastaneye kaldırılmıştı.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir