• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
1.Ulusal Coğrafya Sempozyumu Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ERZURUM - Kültür ve Gösteri Merkezi`nde yapılan Uluslararası katılımcıların da olduğu sempozyumda, jeomorfoloji, klimatoloji, biyocoğrafya, afetler ve afet yönetimi, çevre sorunları, coğrafi bilgi sistemleri ve uzaktan algılama, şehir coğrafyası, kırsal yerleşmeler, sağlık, tarım, turizm, nüfus, yerleşme, sanayi, ulaşım, kültürel, bölgesel coğrafya, coğrafya ve planlama, tarihi coğrafya, coğrafyada teori ve metodoloji, eğitim ve güvenlik coğrafyası gibi konular ele alınıyor.

 

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Başkanı Prof. Dr. Saliha Koday, ilk defa coğrafya sempozyumu düzenlediklerini ve bunun heyecanını yaşadıklarını ifade etti. Koday, bölümün 51 yıldır eğitim öğretim faaliyetinde bulunduğunu ve alanında Türk bilimine çok önemli katkılar sağladığını ve yüzlerce bilim adamının yetişmesine de öncülük ettiğini söyledi.
"Bir planlama ve mekan bilimi olan coğrafya, 21. yüz yılda da önemini kurumaktadır" diyen Koday, şunları kaydetti: "Bilhassa coğrafi bilgi sistemleri (CBS) ve uzaktan algılama konusu coğrafyanın sadece kendi bilim alanına değil birçok bilime ede hizmet sunmaktadır. Bilgisayar teknolojilerindeki ilerlemeler karmaşık bilgisayar haritalama teknikleri yeni araştırma alanları açmış ve bu bilimin prestijini artırmıştır."

 

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Özbek, Prof. Dr. Metin Tuncel, Türkiye Coğrafya Kurumu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Ertek`de açılış konuşmalarında, sempozyumu organize eden tertip kuruluna teşekkür etti ve başarılı geçmesini dilediler.

 

1.Ulusal Coğrafya Sempozyumu 30 Mayıs`a kadar devam edecek. (Yusuf Acar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir