• DOLAR 32.334
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2294.885
  • ...
Üniversite Öğrencilerinden Göynücek Eğitimine Destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AMASYA - Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Fen Bilgisi Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Öğrencileri, Topluma Hizmet Dersi Uygulaması olarak, Göynücek ilçesi Damlaçimen, Karaşar, Atatürk İlköğretim Okulları ile Yatılı İlköğretim Bölge Okulu öğrencilerine, cumartesi günleri, ücretsiz kurs verdiler. Göynücek İlçe Kaymakamlığı, üniversite öğrencilerinin bu çalışmasını, plaketle ödüllendirdi.

 

Göynücek İlçesi ilköğretim öğrencilerine ücretsiz kurs veren İlköğretim Bölümü Fen Bilgisi Öğretmenliği Ana Bilim Dalı öğrencilerinden Neslihan Çakır, \"Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi 3. Sınıf Fen Bilgisi Öğretmenliği öğrencileri olarak, 2011-2012 Eğitim yılının bahar yarıyılında, Göynücek İlçesi\'ndeki ilköğretim okulu öğrencilerine yönelik verdiğimiz kursları geçen hafta tamamladık. İlköğretim öğrencilerinin Seviye Belirleme Sınavına yönelik çalışmalarına destekte bulunduk. Biz Eğitim Fakültesi öğrencileri olarak, öğretmenlik deneyimini böylesi güzel bir proje ile yaşamış olmamız, öğretmenlik mesleğinin değerini anlamamızı da sağladı. Bu uygulama kapsamında, Göynücekli öğrencilerin genel başarı düzeyindeki artışın yüzde 15 civarında olduğu belirlenmiştir. Bu da sevincimizi arttırmaktadır. Kurs programında görev alan Fen Bilgisi Öğretmenliği 3. sınıf öğrencileri; Duygu Yılmazcan, Volkan Yıldırım, Suzan Pala, Didem İlkdoğan, Emine Yıldırım, Özlem Yıldırım, Büşra Karslıoğlu, Neslihan Çakır, Melike Karataş, Mahmut Çelik, Ali Onur Güler, İlknur Gürler, Orhan Ürper ve Funda Cengiz\'dir. \"Topluma Hizmet Uygulaması\" dersini aldığımız ve bizi bu güzel projeye dahil eden Yrd. Doç. Dr. Dursun Güler\'e, desteklerinden dolayı Göynücek Kaymakamı Mehmet Mut\'a, Belediye Başkanı Ali Talip Alabuga, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Pampal\'a ayrı ayrı teşekkürlerimizi iletiyorum. Kurslarımıza katılan bütün öğrencilere de bütün öğretim yaşamlarında başarılar diliyorum\" dedi.

 

Göynücek ilçesinde düzenlenen Seviye Belirleme Sınavına yönelik kurslarla ilgili olarak Üniversite Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Gökdere, \"Amasya Üniversitesi olarak eğitim ve öğretim adına yapılan her tür çalışmayı destekliyoruz.

 

Bir milletin ilerlemesinde maddi ve manevi güzelliklere sahip olmasındaki en etkili güç, eğitim-öğretimden geçmektedir. Bilgiye sahip olanlar her alanda başarılı olurlar. Eğitim ve öğretim bir milletin ilerlemesinde ve cehaletin giderilmesinde en etkin yöntemdir. Gençlerimizi sevgi, saygı, hoşgörü, birlik beraberlik ve kardeşlik duyguları ile dopdolu bir şekilde yarınlara hazırlamalıyız. Kötü, çirkin ve zararlı olan davranışlardan öğrencilerimizi kurtarmalıyız. Bu konularda en büyük görev anne-babalara ve öğretmenlere düştüğünü\" söyledi.

 

Üniversitenin akademik ve idari kadrosuna teşekkür eden Göynücek Kaymakamı Mehmet Mut, öğrencilerle birlikte programa katılan akademisyenlere birer plaket takdim etti.

 

Göynücek ilçesindeki programa Göynücek İlçe Kaymakamı Mehmet Mut, Göynücek Belediye Başkanı Ali Talip Alabuga, Üniversite Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Gökdere, Göynücek İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Pampal, Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölüm Başkanı Doç Dr. Şevket Kandemir, Yrd. Doç. Dr. Dursun Güler ve öğrenciler katıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir