• DOLAR 32.502
  • EURO 34.955
  • ALTIN 2430.471
  • ...
Sol Sahil Sulama Birliği`nden Uyarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Sulama sezonunun açılmasıyla birlikte sulama kanallarına baraj suları bırakılmaya başlandı. Sol Sahil Sulama Birliği, yaz sıcağında su kanallarını kullanmak isteyen Batmanlıları boğulma risklerine karşı uyardı.

 

Su Kanalları Yüzmek İçin Değil
Batman Sol Sahil Sulama Birliği Müdürü Zahit Dursun, Yaz mevsiminin başlamasıyla su kanallarına ekili arazilerin sulanması için baraj tarafından su bırakıldığını belirterek, "Vatandaşlarımız da yaz sıcağını su kanallarını kullanarak serinlemek istiyor. Buralar hem tehlikeli hem de derindir. Vatandaşlar yüzme bilsin ya da bilmesin su kanallarını havuz gibi kullanmamaları gerekiyor. Kentimizde genelde yaz mevsiminde kanallarda boğulma olaylarını duyuyoruz. Batmanlılardan isteğimiz su kanallarını kullanmamaları ve su kanallarının bulunduğu yerlerdeki servis yollarını kullanmamaları, gerekli uyarı levhalarını dikkate alıp sulama kanallarına girmemedirler" dedi.

 

Çiftçileri su kanallarını daha dikkatli kullanmaları, sanat yapılarına (Hidrant, vana) ara tahliye, yedek kanallarına, kanal üstüne sulama yapmamalarını isteyen Dursun, çiftçilerin sifonlama sistemiyle sifon üstlerine sulama yapmamalarını, aksi takdirde kanalların ömrünün kısa olacağını ve çiftçilerin zarar göreceğini belirtti. (M.Sait Çelik-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir