• DOLAR 32.543
  • EURO 34.925
  • ALTIN 2428.438
  • ...
Hırvatistan Büyükelçisi Afyon`u Ziyaret Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AFYONKARAHİSAR - Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Zafer Kalkınma Ajansının ``TR 33 Bölgesi`ni Keşfet`` etkinliği kapsamında Afyonkarahisar`a gelen Hırvatistan Ankara Büyükelçisi Drazen Hrastic`a Afyonkarahisar`ın tarihi ve kültürel değerlerini yerinde tanıttı.
 
Yapılan toplantı ve ziyaretlerin ardından Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu`na Afyonkarahisar`ın tarihi ve kültürel değerlerini çok merak ettiğini ve görmek istediğini belirten Hırvatistan Ankara Büyükelçisi Drazen Hrastic`in isteği üzerine Vali Balkanlıoğlu bizzat kendisi Afyonkarahisar`ı gezdirdi.
 
Hırvatistan Büyükelçisi Drazen Hrastic`ı ilk önce Mevlevihane müzesine götüren Vali Balkanlıoğlu, Mevlevihane de misafirine bizzat kendisi tanıtıcı bilgiler verdi. Gezi sırasında Afyonun tarihi ve kültürel açıdan çok zengin bir kent olduğunu söyleyen Vali Balkanlıoğlu, Mevlevilik konusunda ise Konya`dan sonra gelen ikinci büyük kent olduğunu söyledi.
 
Misafirine Mevlevi Camisini de gezdiren Vali Balkanlıoğlu, sırasıyla Şehitoğlu konağı, Millet Hamamı, tarihi Ulu Cami ve Kent Ormanına götürdü. Vali Balkanlıoğlu gezdirdiği tüm mekanların tarihi bilgilerini bizzat kendisi aktardı.
Afyonkarahisar`ı çok güzel bulan, tarihi kalıntıların çok iyi muhafaza edildiğini bu tarihi değerlere sahip çıkılmasının sevindirici olduğunu söyleyen Hırvatistan Ankara Büyükelçisi Drazen Hrastic, doğa güzellikleriyle çok güzel görünümü olan Afyonkarahisar`a ilk fırsatta tekrar geleceğini söyledi. Afyonkarahisar`a has yemeklerinde nefis olduğunu ifade eden Drazen Hrastic, kaymaklı ekmek kadayıfına bayıldığını söyledi.
 
Afyonkarahisar`ın her karış toprağında tarih koktuğunu, tanıtılmaya, gezilmeye ve görülmeye değer bir çok güzelliklerinin olduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu ise, kenti ilk kez görenlerin hayretler içinde kaldıklarını söyledi. Vali Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar`ı sadece geçiş güzergahı olarak kullanan tüm yerli yabancı vatandaşları, içine girip gezmeye, görmeye, tarihi ve kültürel değerlerini tanımaya, yemeklerinden tatmaya davet etti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir