• DOLAR 32.52
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2421.461
  • ...
Adıyaman Üniversitesi`nde `Bilimde Etik` Konferansı Düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADIYAMAN - Adıyaman Üniversitesi Etik Topluluğu tarafından Etik Haftası etkinlikleri kapsamında Yrd. Doç. Dr. Ayhan Çinici tarafından "Bilimde Etik" konulu konferans gerçekleştirildi.
 
Mediko-Sosyal Binası`nda düzenlenen konferansa Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Mustafa Özden, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Murat Aydın ile çok sayıda öğrenci katıldı.
 
Yrd. Doç. Dr. Ayhan Çinici, "dürüstlük", "şeffaflık", "evrensellik", "adalet" ve "erişebilme"nin bilimin temel ilkleri olduğunu belirttiği konferansta araştırmacının sorumluluklarına değindi.
 
Konferansında "araştırma etiği" olarak "bilim etiği"nden nelerin beklendiğine de değinen Çinici, "Bilim etiğinden, mümkün olduğunca fazla miktarda ve kalitede bilgi üretimi yoluyla "optimal bilgi artışını" güvence altına alma, özerk bir bilginler cumhuriyeti modeline göre "araştırma topluluğunun etkili bir biçimde kendi kendini yönlendirmesi güvencesini sağlama, ortaya konulan araştırma sonuçlarının sınanması, güvenilirliği, nesnelliği için bilimsel sorumluluğu güvence altına alması ve yöntemsel, teknik, etik ve diğer geçerli kuralları göz önünde bulundurarak, değişmez ilkelere son vermek anlamında bilimsel ussallığı güvence altına alması gibi beklentiler vardır" İfadelerini kullandı. (Cemil Özdaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir