• DOLAR 32.554
  • EURO 34.915
  • ALTIN 2436.533
  • ...
Mustazaf Der, Mustazaflar Cemiyeti Çatısında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Mustazaf Der`in yargı kararı ile kapatılmasını kınamak amacıyla Diyarbakır İstasyon Meydanı`nda yüz binlerin katılımı ile yapılan "Ahde Vefa" mitinginde bir konuşma yapan kapatılan Mustazaf Der`in Genel Başkanı Av. Hüseyin Yılmaz, merakla beklenen yol haritalarını açıkladı.
 
Bizler Halkın Kendisiyiz
Derneklerinin kapatılmasıyla çalışmalarının bitmediğini söyleyen Yılmaz, dernek çalışmalarının kaldığı yerden devam edeceğini söyledi. Yılmaz, "Şurası unutulmasın ki bizler sıradan bir dernek değiliz. Dernek kapatılmasıyla bitecek bir yapı değiliz. Bizler halk ile iç içe olan büyük bir camiayız. Bizler halkın kendisiyiz. Önümüze konan tüm engelleri İslam`ı referans alarak aştık. Tüm sorun ve sıkıntılarda İslam`ın çizdiği çerçevede çözüm ürettik. Yeni dönemde de yine İslam dairesi içinde mevcut tüm sıkıntı ve sorunlara çözüm arayacağız" dedi.
 
Şubeler Mustazaflar Cemiyeti Çatısı Altında Toplanacak
Kapatılan Mustazaf Der`in şubelerinin ortak platformlarda birlikte çalıştıkları Batman merkezli "Mustazaflar Cemiyeti" çatısı altında çalışmalarına devam etme kararı aldıklarını ifade eden Yılmaz, "Yine sizlere hizmet edeceler, her daim yanınızda olacaklar" dedi. Derneklerinin kapatılması ile yeni bir süreç başlattıklarını ifade eden Yılmaz, "Diyarbakır`ın fethinin yıldönümü olan bu günde fetih gibi bir müjdemiz olacak" dedi.
 
Yeni Bir Siyasi Oluşum Başlatıyoruz
Mustazaf Der Genel Merkezi olarak yeni bir siyasi oluşum başlatacaklarını belirten Yılmaz, bundan böyle "Mustazaflar Hareketi" olarak yollarına devam edeceklerini açıkladı. Yılmaz, "Halkımızın her türlü baskıdan kurtulması için, inancını özgürce yaşaması için, İslami yaşamın önündeki her türlü engelin kaldırılması için, Bozulan toplumsal barışın ve kardeşliğin yeniden tesisi için, yandaşların, candaşların değil, halkımızın kalkınması için, Kürt sorunun adalet ve kardeşlik temelinde çözülmesi için yoğun bir çalışma içine gireceğiz. Toplumsal olaylara, sorunlara daha fazla eğilip etkinliğimizi artıracağız... Mazlum ve mustazaf halkımızın sesi, olup, hakkı haykırmaya devam edeceğiz. Rabbim Mustazaflar Hareketi`ni hayırlara vesile kılsın" diyerek konuşmasını bitirdi. (M.Sait Çelik -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir