• DOLAR 32.575
  • EURO 34.937
  • ALTIN 2426.626
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - 05 Mayıs Perşembe Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Hâkimiyet Gazetesi; `Saadet`ten Ladin Tepkisi`
Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mehmet Fırat yaptığı açıklamada, Usame Bin Laden`in hayatını kaybettiği operasyona ve daha sonra yapılan açıklamalara tepki gösterdi. Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Fırat yaptığı yazılı açıklamada, ABD tarafından El Kaide Lideri Usame Bin Laden`e düzenlenen operasyon ve sonrasında yaşanan gelişmeler kınandı.

`Köylülerin Zarar Tespitleri Yapıldı`
Batman İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü elemanları evlerini su basan Söğuksu köylülerinin zarar-ziyan tespitini yaptı. Yağmur nedeniyle evlerini su basan Batman merkeze bağlı Soğuksu Köyüne (Zorava) Batman İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü elemanlarından İnşaat Mühendisi Faysal Çelebi ile İnşaat Teknikeri Ahmet Argun tarafından zarar- ziyan tespiti yapıldı.
Medya Gazetesi; `Bakan Şimşek Hasankeyf`te Seçim Lokalini Açtı`
Batman`da seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti Batman 1. Sıra Milletvekili adayı Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Antik kent Hasankeyf`te seçim lokalini açtı.

`Hasankeyf bölgenin simgesidir`
Batman üniversitesi SKS daire başkanlığı tarafından düzenlenen 4. Karınca bahar şenlikleri kapsamında batman üniversitesi rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam "Hasankeyf ve Arkeolojik Kazılar" adlı konferans verdi.

Pusula Gazetesi; `Bakan Şimşek Hasankeyflilere Müjde Verdi.`
Seçim çalışmalarını sürdüren maliye bakanı ve ak parti Batman Milletvekilleri Adayı Mehmet Şimşek Hasankeyf`te Hasankeyflilere müjde verdi. Kaya düşmesi sonucunda turizme kapatılan kalenin bir hafta sonra açılacağını ve mağdur olan esnafa tahtadan portatif dükkânlar yapılacağını söyledi.

`Saadetten Usame bin ladin açıklaması`
Amerika tarafından gerçekleştirilen bir operasyon ile öldürülen el kaide lideri Usame bin ladin`e ilişkin saadet partisi batman il başkanı Mehmet Fırat, cumhurbaşkanının ladinin ölümüne ilişkin yaptığı açıklamaya değinen Fırat, öldürülen kişini bir insan ve Müslüman olduğunu vurgulayarak cumhurbaşkanını eleştirdi

Doğuş Gazetesi; `Hasankeyf, Bölgesinin Simgesidir`
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam Türkiye nin büyük bir kültür mirası olan Hasankeyf in Batman ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinin simgesi olduğunu belirtti.
Mezopotamya Gazetesi; `Fırat: Tarih Önünde Nasıl Hesap Vereceksiniz`
Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mehmet Fırat yaptığı açıklamada, Usame Bin Laden in hayatını kaybettiği operasyona ve daha sonra yapılan açıklamalara tepki gösterdi.

Batman Postası Gazetesi; ``Hasankeyf bir hafta sonra turizme açılacak`

Maliye Bakanı AK Parti Batman Milletvekili adayı Mehmet Şimşek, Hasankeyflilere antik ilçenin 1 hafta içerisinde tekrar turizme açılacağı müjdesini verdi.

 

`BM-GYC gecesinde adaylar bir araya geldi`
Batman Mezopotamya Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti Genel Başkanlığı "3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü" nedeniyle önceki gün Bardakçılar Sosyal Tesislerinde organize ettiği akşam yemeğinde Milletvekili adayları bir araya geldi.

Batman Gazetesi; `Selzede köylülerin zarar-ziyan tespiti yapıldı`
Batman İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü elemanları evlerini su basan Soğuksu köylülerinin zarar-ziyan tespitini yaptı.

`Polis`e soruşturma`
Vali Ahmet Turhan, Gazetecileri yaraladığı iddia edilen polisler hakkında soruşturma başlattı.

Çağdaş Gazetesi; `Bakan`ın Hasankeyf günü!`

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman`ın tarihi ilçesi Hasankeyf`te AK Parti seçim lokalini açtıktan sonra esnafı dinledi. Hasankeyf kalesinde mini çarşı açılacağını belirten Bakan Şimşek; "Yakında Hasankeyf`i turizme açacağız."dedi.

M. Salih Özcan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir