• DOLAR 32.585
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2428.8
  • ...
Ergenekon Davasında Talepler Alınıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülen Ergenekon davasının 189. duruşmasında Mustafa Balbay, Hıfzi Çubuklu, Veli Küçük, İbrahim Şahin, Dursun Çiçek, Doğu Perinçek, Tuncay Özkan ve Danıştay saldırısının faili olan Alparslan Arslan`ın da aralarında bulunduğu 51 tutuklu sanık hazır bulundu.

Mehmet Haberal, eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Hurşit Tolon ve Hasan Iğsız`ın da aralarında bulunduğu 13 tutuklu sanık ise duruşmaya katılmadı. Duruşmaya katılmayan tutuklu sanıklardan Durmuş Ali Özoğlu, Serdar Öztürk, Mehmet Zekeriya Öztürk, Osman Yıldırım ve Hikmet Çiçek bazı oturumlarda sarf ettikleri sözler ya da tutumları nedeniyle duruşma huzurunu bozdukları gerekçesiyle duruşmalardan men edilmişti. Davanın tutuksuz sanığı Yalçın Küçük de duruşmalardan men edilen sanıklar arasında yer alıyor.

Toplam 17 iddianamenin, aralarındaki irtibat gerekçesiyle birlikte görüldüğü 64`ü tutuklu 260 sanıklı Ergenekon davasının bugünkü oturumunda, Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese sanıklar ile avukatların taleplerinin alınacağını açıkladı.

Tutuklu sanık Fatma Cengiz, suikast timi olmakla suçlandıklarını ve bu nedenle tutuklandıklarını söyledi. Cengiz, "Aynı konuyla suçlandığımız arkadaşlar tahliye edildi ve tutuksuz yargılanıyor. Neden tahliye edildiklerini sorgulamıyorum. Tabii ki özgürlük onların da hakkı. Ancak bu konuyla suçlananlardan bir ben bir de İbrahim Şahin tutuklu kaldık. Size soruyorum, iddia edilen suikastleri İbrahim Şahin ile ben mi yapacaktık? Adresim belli. Ben de tahliyemi talep ediyorum." diye konuştu. Duruşma, sanıkların taleplerine ilişkin konuşmaları ile devam ediyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir