• DOLAR 32.379
  • EURO 34.989
  • ALTIN 2325.65
  • ...
Sağlıkçılar, 2 Saat İş Bıraktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - SES üyesi sağlık çalışanları, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi ile İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde iş bırakma eylemi yaptı. Hükümetin memurlar için önerdiği zam teklifini yeterli görmeyen sağlıkçılar, saat 08.00 sıralarında hastane kampüslarında toplandı. Mesailerine iki saat geç başlayan sağlıkçılar, kampüsta yürüyüş gerçekleştirdi. ‘Doğalgaza değil emekçiye zam’, ‘Performanslar eşit dağıtılsın’ ve ‘Eşitlik, adalet istiyoruz’ şeklinde slogan atan grup, hastane bahçesinde basın açıklaması yaptı.

Grup adına konuşan SES Aksaray Şube Başkanı Ersoy Adıgüzel, doğalgaza ve akaryakıta her gün zam yapılırken emekçilerin maaşlarının yerinde saydığını ileri sürdü. Adıgüzel, hükümetin önerdiği yüzde 3,5+3,5 oranındaki artışı kabul etmeyeceklerini söyledi. “İnsanca yaşayacağımız bir ücret istiyoruz.” diyen Adıgüzel, “Doğalgaza yapılan zam oranında bir zam yapılmalıdır. Yapılan teklif kamu emekçilerinin ihtiyaçlarını karşılamamaktadır” diye konuştu. Adıgüzel, hakem heyetinin de insanların bu ücretle nasıl geçinebileceklerini düşünerek karar vermesini gerektiğini dile getirdi.

‘PERFORMANSA DAYALI EK ÖDEMELER YÜKSELTİLSİN’

Üniversite hastanelerinde performansa dayalı döner sermaye dağıtımı olduğunu hatırlatan Ersoy Adıgüzel, “Bu ay arkadaşlarımızın maaşlarında 300 ile 350 lira arasında bir düşüş yaşandı. Bizim temel talebemiz bu ek ödemelerin yükseltilmesi ve maaşlara eklenmesi” dedi.

Yarın da iki saatlik iş bırakma eylemi yapacak olan SES üyeleri, 30 Mayıs Çarşamba günü de İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü’ne yürüyecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir