• DOLAR 32.587
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2491.19
  • ...
BATMAN - TÜMSİAD Batman Şube Başkanı Nezir Yeşilyurt, Yönetim Kurulu üyeleri Kamil Biçici, Ahmet Yağız ve Lokman Eren, TÜMSİAD üyesi olan Messi Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Halil Yaşar`ı üretim fabrikasında ziyaret etti.
 
Başkan Yeşilyurt, Halil Yaşar ile daha önce birkaç toplantıda bir araya geldiklerini ve kısa sürede iyi başarı yakaladığını belirterek, "Batman`a ciddi anlamda büyük bir işletme kazandırdı. Üretim kapasitesini artırma gayretinde olduğunu gördük ve başarılı yönetiminden dolayı kendilerini tebrik ettik" dedi.
 
Başkan Yeşilyurt açıklamasının devamında, TÜMSİAD olarak Messi tekstil yönetimi gibi büyüme arzusunda ve gayretinde olan tüm üyelerine TÜMSİAD`ın Ulusal 60 şubesinin, dünyanın 55 ülkesinde bulunan şubelerinin sağladığı ticari potansiyel Pazar paylarını artırmak için sahip oldukları imkanları kullanmak istediklerini belirtti.
 
TÜMSİAD Yönetimini karşılayan Messi Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Halil Yaşar, ziyaretten çok memnun kaldığını, TÜMSİAD`ın samimiyetini görüp inandıklarını bu nedenle TÜMSİAD`a üye olmak istediklerini ifade ederek, "Messi Tekstil şube olarak 2011 yılı Kasım ayında Batman merkezinde bulunan en büyük tekstil fabrikası konumunda faaliyete başlamıştır. 2 bin metrekare kapalı alan üzerinde günlük 16 bin adet parça üretim yaptığımız firmamızda çalışan sayısı olarak 1 yılda hedefimiz 200 kişi iken ilk 5 ayda 260 kişiye ulaşmıştır" şeklinde konuştu.
 
Yaşar, 10 yıldır sermaye ve bilgi birikimi kazandırdıkları tekstil sektöründe Batmanlı yatırımcılar olarak istihdam, işsizlikle mücadele ve ekonomik kalkınma gibi sosyal sorunlarla ilgili Batman`da bir güç birliğinin ve ortak vizyonun olduğunu görmenin hedefleri olan 3 yıl içinde 1600 kişiye istihdam sağlamak oluşumunda zeminin hazır olduğu güvenini verdiğini kaydetti.
 
Amaçlarının dünya markalarını Batman`a çekmek olduğunu ve Türkiye pazarındaki konumlarının sahip oldukları nitelikli insan kaynağının sürekli gelişim ve motivasyonuna bağlı olduğunu bildiklerini belirten Yaşar, "Bu inançla, kurulduğumuz günden bu yana öncelikle insana yatırım yapıyor, kurumsal değerlerimizi destekleyecek uygulamalara ve insan kaynağımızı geliştirecek faaliyetlere odaklanıyoruz. İşe alımdan başlayarak, bütün çalışanlarımıza bu anlayışı yansıtıyoruz. Firmamız da Türkiye İş Kurumu tarafından finanse edilen eğitimlerin düzenlenmesi ile Batman İş Kur Müdürlüğü ile yapılan ortak çalışmamız sonucu kalifiye eleman sıkıntısı çekmeden Batmanlı hemşerilerimize istihdam sağlamaktan gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı. (Veysi Demir - İLKHA)