• DOLAR 32.378
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2325.92
  • ...
Annan Planı Sonrası En Kanlı Katliam
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye’nin Humus kentine bağlı el-Hula kasabasında 32’si çocuk 90’dan fazla sivilin öldürülmesi olayı ile ilgili olarak muhalifler yönetimi, yönetim ise silahlı çeteleri sorumlu tuttu.

El-Alem televizyonunun haberine göre Suriye’deki Birleşmiş Milletler Gözlemci Heyetinin Başkanı General Robert Mood, el-Hula kasabasında 90’dan fazla kişinin öldürüldüğünü doğrulayarak bu olayın Annan planı sonrasında uygulanmaya başlanan ateşkesten bu yana gerçekleşen en kanlı cinayet olduğunu söyledi.

Birleşmiş Milletler gözlemcilerinin çoğu 10 yaşın altında 32 çocuk cesedi gördüğünü belirten Robert Mood, olayla ilgili olarak herhangi bir sorumlu zikretmeksizin konuyla ilgili olarak gözlemcilerin hazırladığı raporun bitmesini beklediklerini söyledi.

Hula’daki katliamla ilgili olarak muhalifler, Suriye güvenlik güçlerini suçlarken, Suriye yönetimi ise Hula’daki katliamın Annan planını sabote etmeye çalışan silahlı çeteler tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı.

BM Genel Sekreteri ve BM’nin Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan, Hula katliamını kınarken, İngiltere Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin olağanüstü toplantıya çağırdı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir