• DOLAR 32.522
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2419.735
  • ...
Van Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van`da yayın yapan bazı gazetelerden öne çıkan haber başlıkları.
 
Van Olay Gazetesi: Mustazaflar Hareketi Artık Siyaset Sahnesinde
Mustazaf Der`in yargı kararı ile kapatılmasını kınamak amacıyla dün Diyarbakır İstasyon Meydanı`nda saat: 16.30`da yapılan "Ahde Vefa Mitingi"nde Mahkeme kararı kınanarak Mustazaf - Der`in bundan sonraki yol haritası açıklandı.
 
"Başörtüsü Yüzünden Ceza Verdiklerini Söyleme Cesareti Gösteremiyorlar"
Van`da yayın yapan Serhad FM`de her hafta canlı olarak yayınlanan Hafta Ertesi programında gündemdeki konulardan Mustazaf-Der`in kapatılması, Güllü Çevik`e verilen hapis cezası ve Roboski olayı gibi konular ele alındı.
 
12. Ulaşılabilirlik Bölgesel Toplantısı Van` da Yapıldı
Kamuya açık alanlar ve binalarla toplu ulaşım araçlarının özürlülerin de kullanımına uygun hale getirilmesi yönündeki yasal mevzuatlar hakkında bölge belediyeleri yetkililerinin katılımıyla Van`da bir toplandı yapıldı.
 
Van Postası: Van`da 7 Kişinin Hayatını Kaybettiği Otele Sağlam Raporu Verilmiş
Karadeniz Teknik Üniversitesi Uzmanlarının hazırladığı raporda; eksik ve hatalardan belediyenin ilgili birimi, proje müellifi ile yapı sahibi sorumlu tutuldu.
 
Tiyatroculardan Özelleştirme Tepkisi
Van`daki tiyatro sanatçıları, başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın `devlet tiyatrolarının özelleştireceği` yönündeki açıklamalarına düzenledikleri bir basın açıklamasıyla tepki gösterdiler.
 
Vangölü Ekspres: Van Belediyesi`nin Açtığı Kurslara Yoğun Katılım
Van Belediyesi`nin iki yıldır devam eden `Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği` kurslarına yoğun katılım var.
 
Başkale Devlet Hastanesi`ne Yeni Başhekim Atandı
Van`ın Başkale Devlet Hastanesi Başhekimliği`ne atanan genel cerrah Op. Dr. Gündüz Akgöl görevine başladı.
 
Habervan: MHP Grup başkan Vekili Van`da
MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, "Birliğimiz en değerli varlığımızdır, onu kaybettiğimiz takdirde bu topraklarda yaşamak ızdıraba dönüşür" dedi.
 
Zemin Sıcaklığı Artan Okul Tatil Edildi
Van`ın Muradiye ilçesinde Ovapınar İlköğretim Okulu`nun zemininde 45 dereceye kadar çıkan sıcaklık nedeniyle okul tatil edilirken, yaşanan olay köylüler arasında korkuya neden oldu.
 
Zemini Isınan Okul Tatil Edildi
Okulda termometre ile yapılan ölçümlerde zemin sıcaklığı 30 ila 45 derece arasında değişmesi nedeniyle okul hemen eğitim-öğretime kapatıldı.
 
Gevaş 3. Artos Dağı Tırmanışı ve Gençlik Yürüyüşü
Van`ın Gevaş ilçesinde, 19 Mayıs Atatürk`ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde 3 bin 537 rakımlı Artos Dağı`na tırmanış ve yürüyüş düzenlendi.
 
Bu Nasıl Hasar Tespit Raporu..!
Van`da 9 Kasım 2011 tarihinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki ikinci depremde 7 kişinin hayatını kaybettiği Aslan Oteli`ne, bilirkişi tarafından ilk deprem sonrası `sağlam` raporu verildiği ortaya çıktı.
 
Vansesi: Balkon Korkulukları Hayatına Mal Oldu
Van`da meydana gelen iki büyük deprem sonrası yıkılmasına karar verilen binanın dördüncü katında balkon korkuluklarını sökmeye çalışan bir kişi, dengesini kaybedip yere düşmesi sonucu hayatını kaybetti.
 
Bilirkişi Skandalı 7 Cana Mal Oldu
Van`da 7 kişinin hayatını kaybettiği Aslan Oteli`ne, bilirkişi tarafından `sağlam` raporu verildiği ortaya çıktı. (Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir