• DOLAR 32.568
  • EURO 34.854
  • ALTIN 2433.684
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Batman yerel gazetelerinde 28 Mayıs 2012 Pazartesi günü yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Batman Basın.Com; \'Mustazaf Der\'in Misyonu Devam Edecek\'
Mustazaf-Der\'in kapatılması ve Güllü Çevik\'e verilen hapis cezası nedeniyle Batman\'da binlerce kişinin katılımıyla kitlesel basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklamasında Mustazaf Der\'in tabela derneği olmadığı, halkın içinden geldiği ve misyonunun devam ettiği vurgulandı.

\'Namaz Kılmamanın Mazereti Olamaz\'
Batman\'ın Sason ilçesinde Sason Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen Namazla Diriliş\" konulu konferansta namaz kılmamanın mazeretinin olamayacağı vurgulandı.

Batman Mezopotamya Gazetesi; \'Mavi Marmara Şehitleri Unutulmadı\'
İnsani Hak ve Hürriyetler Platformu\'nun (İHH) Batman Gönüllü Temsilcisi Bey-Der Batman\'da \"Vicdanın Sesi Mavi Marmara\'nın Ortadoğu\'ya Etkisi\' adlı etkinliğe Araştırmacı Yazar Muhammed Özkılınç ve Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak katıldı.

\'Şeyh Halid Türbesi Ziyaretçi Akınına Uğradı\'
Batman\'ın Beşiri ilçesi Örmegöze köyü Kanireva mezrasında türbesi bulunan Şeyh Halid\'i Anma ve Aş Dökme etkinliği başladı. Batman\'daki Şeyh Halid türbesi her yıl Mayıs ayında uğradığı ziyaretçi akınına bu yıl da uğradı.

Batman Gazetesi; \'Mustazaf Der İçin Toplandılar\'
Mustazaf-Der\'in kapatılması ve Güllü Çevik\'e verilen hapis cezası nedeniyle Cumartesi günü gerçekleştirilen kitlesel basın açıklamasında Mustazaf Der\'in tabela derneği olmadığı vurgulandı.

\'Lösemili Çocuklar Yürüdü\'
Eski Devlet Hastanesinde Onkoloji bölümünün açılmasını isteyen Lösemili hastalar, eylem yaptı. Lösemi hastalığına dikkat çekmek ve dahi iyi şartlarda tedavi sağlanması için eylem yapan 50 Lösemili hasta, aileleriyle birlikte yürüyüş yaptı.

Batman Postası; \'On Binler Kanireva\'da Buluştu\'
Batman\'daki Şeyh Halid Türbesi her yıl Mayıs ayının son haftasında olduğu gibi bu yıl da Türkiye\'nin dört bir yanından gelen ziyaretçilerin akınına uğradı.

\'Akülü Araç İçin 210 Kilo Pet Şişe Kapağı Topladılar\'
Atatürk ve Cumhuriyet İlköğretim Okulu ile YİBO öğretmen ve Öğrencileri örnek bir çalışmaya imza attı. Engelli Vatandaşlara katkı sunmak isteyen öğretmen ve Öğrenciler 210 Kilo ağırlığında kapak topladılar.

Batman Pusula Gazetesi; \'Bayanın Koluna Kene Yapıştı\'
Batman\'da havaların ısınmasıyla birlikte artan kene sokma vakalarına bir yenisi daha eklendi.

\'Mustazaf Der\'in Kapatılması Bir Milattır\'
Cens, \"Dernekleri keyfi sebeplerle kapatabilirler, kapılarına kilit vurabilirler ama kalplere nasıl kilit vuracaklar onu merak ediyorum\" dedi.


Batman Barış Gazetesi; \'Sason\'da Toplu Zehirlenme İddiası\'
Sason\'da ilköğretim okulunda eğitim gören 31 öğrenci, zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

\'Şişe Kapağı Hayata Bağladı\'
Atatürk ve Cumhuriyet İlköğretim Okulu ile YİBO öğretmen ve Öğrencileri örnek bir çalışmaya imza attı.

Batman Medya Gazetesi; \'Türbeye İnsan Seli\'
Her yıl Mayıs ayının son haftasında, Beşiri Örmegöze köyü yakınlarında bulunan türbede yapılan Şeyh Halid\'i anma etkinliklerine onbinlerce kişi akın etti.

\'Akıl Küpü Yine Hastanelik Etti\'
Okullarda, \'Okul Sütü Akıl Küpü Projesi\' kapsamında dağıtılan sütler, Sason\'da yine öğrencileri hastanelik etti.

Batman Umut Gazetesi; \'Regaip Kandili Mevlit Programı Düzenlendi\'
Üç ayların başlamasını müjdeleyen Regaip Kandili dolayısıyla Batman İl Müftülüğü tarafından Merkez Kudret Camiinde Mevlit ve Hatim programı düzenlendi.

\'Kanireva Ziyaretçi Akınına Uğradı\'
Batman\'daki Şeyh Halid türbesi her yıl Mayıs ayının son haftasında olduğu gibi bu yıl da Türkiye ve yurt dışından gelen ziyaretçilerin akınına uğradı. Şeyh Selman Bağdu,\"Her şeyin başı kardeşliktir\" dedi.

Batman Duruş Gazetesi; \'Mustazaf Der\'in Misyonu Devam Edecek\'
Mustazaf-Der\'in kapatılması ve Güllü Çevik\'e verilen hapis cezası nedeniyle Batman\'da binlerce kişinin katılımıyla kitlesel basın açıklaması düzenlendi.

Batman Doğuş Gazetesi; \'Lösemi Çocuklar Yürüdü\'
Batman\'da Onkoloji bölümünün açılmasını isteyen lösemili hastalar eylem yaptı. Aileleri ile birlikte yürüyüş yapan LÖSEV hastaları, yetkililere seslerini duyurmaya çalıştılar.

Batman Çağdaş Gazetesi; \'Baraj Bu Eşsiz Doğayı Yutacak\'
Batman ve Diyarbakır illeri arasından geçen Zore çayının kurulmasıyla binlerce üzüm, ceviz, menengiç, incir, kayısı ve fıstık ağacı su altında kalacak. Zore çayı yatağındaki mükemmel bitki örtüsü baraja feda edilecek. (Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir