• DOLAR 32.551
  • EURO 34.918
  • ALTIN 2435.012
  • ...
Meteoroloji`den Sağanak Uyarısı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Meteorolojinin yurdun batısı için yağış uyarısı yaparken, yağmur Edirne`de hayatı olumsuz etkiledi. Ankara`da beklenen yağışlar dün akşam saatlerinde geldi. Öte yandan Meteoroloji, vatandaşları ani yağışlar karşısında oluşabilecek su baskınlarına karşı uyardı.
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, geceden itibaren akşam saatlerine kadar Marmara`nın Batısı, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz`de yerel gökgürültülü sağanak ve lokal dolu yağışı olacağı tahmininde bulunurken, ilk yağı haberi Edirne`den geldi.
 
Aniden bastıran gök gürültülü kuvvetli sağanak kısa sürede yollarda su birikintisi oluşmasına neden oldu. Su birikintileri trafiği olumsuz etkilerken, bazı araçlar da yolda kaldı.
 
Otogar çıkışındaki su birikintisinde arıza yapan 4 otomobil, sürücülerinin yardım istemesi üzerine itfaiye ekiplerince bulundukları yerden kurtarıldı. D-100 karayolundaki su birikintisi nedeniyle yoldaki bazı noktalarda sürücüler zor anlar yaşadı. Kentte bazı ev ve iş yerlerini de su bastı. Meteoroloji yetkilileri yağışın yarın da gök gürültülü sağanak şeklinde devam edeceğini belirtti.
 
BAŞKENT`TE DE YAĞIŞ BAŞLADI 

Ankara ve çevre ilçelerinde de gök gürültülü sağanak etkili oluyor.
 
Kentin güney ve batısında başlayan sağanak ve gök gürültülü sağanağın, gece saatlerinde kentin batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması gün içinde de il merkezi ile çevre ilçelerinde aralıklarla devam etmesi bekleniyor. 
 
UYARI!

Yeni hafta için yağış uyarısı yapan Meteoroloji Genel Müdürlüğü`den yapılan açıklamaya göre; Çanakkale, Edirne, Balıkesir`in kıyı ilçeleri, Manisa, İzmir`in kuzey ve iç kesimleri başta olmak üzere, Marmara`nın batısı (Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Tekirdağ, Balıkesir) Kuzey Ege (Manisa İl merkezi ile Soma, Kırkağaç, Akhisar, Gölmarmara, Demirci, Gördes ilçeleri, İzmir`in kuzey ve iç kesimlerinde Ödemiş, Menemen, Bergama, Beydağ, Kiraz, Kınık, Foça, Aliağa, Dikili ilçeleri), Batı Karadeniz (Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak, Bartın, Kastamonu,) ile Sakarya, Bursa, Yalova ve Amasya çevrelerinde aralıklarla kuvvetli gökgürültülü sağanak ve lokal dolu yağışı öngörülüyor.
 
Yetkililer, vatandaşların lokal dolu yağışı, kısa süreli fırtına, yıldırım, ani sel, su baskını gibi olumsuz şartlara karşı tedbirli olmasını istedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir