• DOLAR 32.564
  • EURO 34.935
  • ALTIN 2426.092
  • ...
Köye İlk Defa Gelen Vali Özür Diledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Yıllarca bölgeye gelinmediğini öğrenince üzüldüğünü belirten Vali Güvenç, "İlk defa buraya `Vali geldi` denildiği zaman bundan gurur duymadım, buna üzüldüm. Buraya herkes gelmeli, hem de her sene gelmeli. Bu bizim hatamızdır, geç kaldığımız için özür dilerim" dedi.

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan ile birlikte Harran İlçesi ve köylerinde incelemelerde bulundu. Vali Güvenç ve Milletvekili Özcan`ın gezisine, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz, İl Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala ve daire amirleri de eşlik etti. Harran Kaymakamlığına giden Vali Güvenç, yıl içinde yapılan ve yapılması planlanan köy yolları hakkında bilgi aldı. Vali Güvenç ve beraberindekiler daha sonra yıllardır yol sorunu bulunan Kaymaklı Köyü`ne gitti.

Kaymakamlı Köyü`nde oturanlar ilk kez bir valinin köye geldiğini söyleyerek, Vali Celalettin Güvenç ve beraberindekilere yoğun ilgi gösterdi. Köy girişinde kendisini karşılayanlarla dakikalarca tokalaşan Vali Güvenç ve beraberindekiler daha sonra köy meydanında kurulan kıl çadırda halka hitap etti. Köylüleri yörede konuşulan Arapça dili ile selamlayarak konuşan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, bölgenin ihtiyaçlarını dinlemeye geldiklerini ve sorunları el ele vererek çözeceklerini söyledi.

Vali Celalettin Güvenç ise, köylülere seslenirken "Bu kadar geciktiğimiz için özür dileriz. Hizmet için buradayız. Varlık sebebimiz sizlerin refahını arttırmak. Ekip olarak bütün derdimiz bu, bunun mücadelesini veriyoruz. Ama takdir edersiniz ki yılların eksikliklerini bir yılda tamamlama şansımız yok. Bu yıl Harran`da 100 kilometreden fazla yol yapacağız. Ama bu bölgeyi gördükten sonra bu oranı mutlaka arttıracağız" dedi.

Vali Güvenç, Kaymaklı Köyü`ne gelen ilk kez valinin kendisi olduğunu öğrenince şaşırdığını kaydederek şöyle devam etti:

"Burada `Ağanın, torpillinin, zenginin yolu yapıldı ama fakir. fukaranın, köylünün yolu yapılmadı` denildi. Fakirin- fukaranın yolunu biz yapacağız. Sözümüz var bu millete; biz milleti bir elin parmakları gibi görüyor, herkesi kucaklıyoruz. `Hiç kimsenin boynu bükük kalmasın, herkese devletin imkanlarını eşit bir şekilde ulaştıralım` diyoruz. Bunun da sözünü burada bir kere daha veriyorum. Allah`ın izniyle 2-3 yıl içerisinde bizi utandıran bu yollardan sizi kurtaracağız. Bu yollar böyle deve yolu gibi kalmayacak. İlk defa buraya `vali geldi` dediğiniz zaman bundan gurur duymadım, buna üzüldüm. Buraya herkes gelmeli hem de her sene gelmeli. Bu çocuklara güzel gelecekler hazırlamamız lazım, bu çocuklara güzel örnekler göstermemiz, sizlere moral vermemiz lazım. Gelemediysek bu bizim hatamızdır."

Vali Güvenç, köylülerin kaçak elektrik kullanmamaı konusunda duyarlı davranmalarını istedi.

DHA(HK/İD)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir