• DOLAR 32.569
  • EURO 34.713
  • ALTIN 2412.677
  • ...
Sahabe Der Diyarbakır`ın Fetih Yıldönümü Kutladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır`da İslami çalışmaları ile adından söz ettiren Sahabe- Der, yaptığı basın açıklamasıyla Diyarbakır`ın Müslümanlar tarafından fetih yıldönümü kutladı.

 

"Diyarbakır`ın Müslümanlar tarafından fethinin 1373. yıldönümü münasebetiyle özelde tüm Diyarbakırlı hemşerilerimizin genelde de tüm bölge halkının İslam ile şereflenme yıldönümlerini tebrik ediyor ve bir bayram olan bu kutlu günü bize nasip ettiği için yüce rabbimize sonsuz hamd ve şükürlerimizi sunuyoruz" ifadeleriyle başlayan açıklamada, sahabeler tarafından gerçekleştirilen bu fethin, maddi bir zaferden ziyade manevi bir fetih olduğu belirtildi.

 

Bu kutlu fethin ve zaferin etkilerinin hala tazeliğini koruduğu dile getirilen açıklamada, bölge halkının kutlu doğum etkinlikleriyle meydanları doldurup bu fethin arkasındaki kutlu insan Hz. Muhammed Mustafa`ya (a.s) gösterdikleri teveccühün bunun şahidi olduğu ifade edildi.

 

Diyarbakır`ın 27 Mayıs 639 yılında Hz. Ömer`in görevlendirdiği İyad Bin Ganem komutasındaki bini sahabe 8 bin kişilik bir ordu tarafından fethedildiği hatırlatılan açıklamada, "O günden bugüne burası diyarı İslam, diyarı iman ve diyarı ashab olarak anıldı. Bu yüzden bölgenin İslam`la şereflenmesiyle bölge halkından her din ve ırktan insanların din, örf ve adet özgürlükleri, can ve malları emniyet altına alınıp asla zorlamalar ve dayatmalar yapılmamıştır. Herkes kendi dininde kalmakla özgür bırakılmıştır. Fakat bununla beraber halk bölgede ezici bir çoğunlukla Müslüman olmuş ve İslam`ın yüceliğini görüp baş tacı etmişlerdir.

 

Bu münasebetle bölgemizde Şehid olup medfun bulunan Sahabe`i Kiram hazretlerini rahmetle anıyor ve İslam`la şereflenmemize vesile oldukları için rabbimizden onları af ve mağfiret etmesini ve onların şereflerini dünya ve ahirette yüceltmesini diliyoruz.

 

Bu bağlamda tekrar Diyarbakır`ın fetih yıl dönümünün halkımıza ve İslam alemine hayırlı olmasını diler ve manevi fetihlerle nice Sahabe`i Kiram gibi nesiller ve manevi önderlerin yetişmesine vesile olmasını Yüce Allahtan niyaz ediyoruz" denildi. (Osman İçli - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir