• DOLAR 32.376
  • EURO 35.018
  • ALTIN 2325.854
  • ...
`Namaz Kılmamanın Mazereti Olamaz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Sason Eğitim Kültür ve Yardımlaşma derneğinin düzenlemiş olduğu "Namazla Diriliş" konulu konferans, Yunus Emre İlköğretim Okulu Bahçesinde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. İki milyon adet satılan "Sabah Namazına Nasıl Kalkılır" kitabı yazarı Cemil Tokpınar`ın verdiği konferansa Sason halkı, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

 

Konferanstan önce organize heyeti adına konuşma yapan Dernek Başkanı Metin Özmen, dernek faaliyetleri hakkında bilgi verirken, velilerden, çocuklarını yazın açılacak olan Kur`an kurslarına göndermelerini istedi.
Daha sonra konuşmasına başlayan Yazar Cemil Tokpınar; namaz kılmamanın mazeretinin olamayacağını vurguladı.

 

Namazın savaşta bile olsa terk edilemeyeceğini belirten Tokpınar, şunları söyledi: "Ülkemizde yapılan anketler sonucu, halkımızın yüzde 75`inin 5 vakit namaz kılmadığı tespit edildi. Yüzde yirmi beşimiz de huşu içinde namazlarımızı kılmıyoruz. Günde kırk kere okuduğumuz Fatiha Suresi`nin anlamını bilmiyoruz. Namaz müminin miracı ve insanın, kendisini yaratan rabbine kulluğunun bir gereğidir. Namazsız bir iman sağlam olmaz. Namaz, kulun aciz ve biçare olduğunu, günde 5 defa haykırmasıdır. Şeytanın vesvesesinden ötürü müminler, en çok sabah ve yatsı namazlarını kılmakta zorlanıyor. Namaz kılmamanın hiçbir mazereti olmaz ve namaz müminin günde 5 vakit Cenab-ı Allah`la buluşması, onunla sohbet etmesidir. Müslüman, ahirette ilk olarak namazdan hesaba çekilecektir" şeklinde konuştu.

 

Yazar Cemil Tokpınar, ayrıca günümüzde Peygamberimiz Hazreti Muhammed`in (sav) `Gözümün nuru` dediği namaza gereken önem ve hassasiyetin gösterilmediğini belirterek, Peygamberimizin (sav) savaşlarda bile cemaatle namaz kıldığını hatırlattı.

 

Tokpınar; "Hastayım, vaktim yok, işlerim çok sıkışık gibi bahanelerle namaz terk edilemez. Namaz dinin direğidir; namaz kılmayan dininin direğini yıkmış olur. Savaşların en kritik anında Allah Rasülü (SAS) ve sahabe efendilerimiz namazı terk etmemişlerdir" dedi.

 

Konferans bitiminde yazar Cemil Tokpınar, kurulan stantta okurları ile buluşarak, Sabah Namazına Nasıl Kalkılır? Ömür Boyu Aşk, Peygamberimizin Diliyle Gençlik, Gençlik ve Aşk, Namaz Kahramanları, Risale-i Nur`u Okuma ve Anlama Teknikleri isimli kitaplarını imzaladı. (Halid Coşkun - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir