• DOLAR 32.506
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2489.041
  • ...
SON DAKİKA
Gaziantep`te Defileye Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP - 8 Haziran`da Gaziantep Zeugma Müzesi`nde "Fasihon Show" adıyla yapılacak olan ve dünyanın birçok ülkesinden mankenlerin katılacağı defileye Enerji Bir-sen Gaziantep Şubesi`nden sert tepki geldi.
 
Konuyla ilgili açıklama yapan Enerji Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ali Yücel Gaziantep`te Güllü Çevik`e verilen cezaya da değinerek, "Daha geçtiğimiz günlerde küçük yavrusunu başörtülü olarak okula göndermek isteyen bir anneye 2 yıl 6 ay hapis cezası verildiği Gazi şehrimizde; iki cihan güneşi Peygamber efendimiz Hz. Muhammed`in (SAV) vefatının seneyi devriyesi olan, 08 Haziran 2012 tarihinde, mübarek Recep-İ Şerif ayı içerisinde; Zeugma Müzesinde tanınmış (!) mankenlerin katılımıyla bir defile planlanmaktadır. Bu ve buna benzer (inancımızla örtüşmeyen) girişimler gencecik yaşta canları ve kanları pahasına bu toprakları savunarak Fransızların teslim etmeyerek bizlere miras bırakan ecdadımız Şehit Kamil`lere, Şahinbey`lere, Sütçü İmam`lara hakarettir, saygısızlıktır" dedi.
 
Sorunların Çözümü Yerine Defilelerle Meşgul Olunmakta
Gaziantep`in son birkaç yıldır eğitimde ülke sıralamasında sürekli son 10 il arasında yer aldığı hatırlatılan açıklamada, "Eğitim sorunlarına çözümler üretmek yerine, köstebek yuvasına dönen caddelerimizi düzenlemek ve şehrin ulaşım sorunlarına çözüm üretmek yerine; maalesef bayan yüzme havuzları yapmakla, ülkemizdeki eğitim ile ilgili olarak ilimizde tertiplenmek istenen konferanslara salon tahsis etmemeyi öncelikli vazife saymakla, defileler düzenlemekle meşgul olunmakta, inancımızda yeri olmayan, aykırı konuların tartışıldığı seminer ve konferanslara, ahlak ve maneviyatın ayaklar altına alındığı konserlere, tiyatrolara ev sahipliği yapılmaktadır" ifadelerine yer verildi.
 
Dinler Arası Diyalog Diyenler Başörtü Sorununu Görmüyor
Kendilerine dinler arası diyalog diye yol tutturanların bu ülkede; inançlarını gereği başörtülü olarak okumak, okutmak, kamusal alanda çalışmak isteyenlerin sıkıntılarını görmediklerini ifade eden Yücel, "Küfür dün olduğu gibi günümüzde de, kirli oyunlarını sahneye koymaya devam etmektedir. Ne hazindir ki bu oyunlar ve planlar inanan insanlarımız eliyle uygulamaya konulmaktadır" dedi.
 
Yücel son olarak, dernek, vakıf, STK ve siyasi partileri, dilsiz şeytan olmamak adına; duruşlarını yeniden gözden geçirerek; halkın inancına, ahlak ve maneviyatına ters düşen, her türlü etkinlik ve programlara mevcut yasalar çerçevesinde tepki göstererek kamuoyu oluşturmaya davet etti. (Ökkeş Korkmaz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir