• DOLAR 32.443
  • EURO 35.668
  • ALTIN 2323.14
  • ...
Türkiye Genelinde Hava Durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa ve Mardin çevreleri dışında tüm ülke yağışlı geçecek. Ülkenin büyük bir bölümünde sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; İzmir, Aydın, Adana, Kayseri, Sivas, Samsun, Tokat, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Batman, Siirt, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.
 

Hava sıcaklığı kuzey, iç ve batı kesimlerde hissedilir derecede (3 ila 5 derece) azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.
 

Kuvvetli Yağış Uyarısı
Yağışların; İzmir, Aydın, Adana, Kayseri, Sivas, Samsun, Tokat, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Batman, Siirt, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Sel, su baskını, yıldırım vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.
 

Toz Taşınımı Uyarısı
Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu`nun güneydoğusunda toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Hava kalitesinde azalma, Görüş Mesafesinde düşüş, çamur şeklinde yağış vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması uyarısı yapıldı.
 

Rüzgarın, sabah ve öğle saatlerinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde güney ve güneybatı, gece saatlerinde Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-40 km/sa) eseceği beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ulaşımda aksamalar v.b.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.
 

Bölgelere göre hava
MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar gece saatlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-40 km/sa) esecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinde İzmir ve Aydın çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar gece saatlerinde Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-40 km/sa) esecek.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinde Adana çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinde Sivas ve Kayseri çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; sabah saatlerinde Samsun, öğle saatlerinde Samsun`un iç kesimleri ile Tokat çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Erzincan, Tunceli, Bingöl, Elazığ, Muş, Ağrı, Bitlis, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar akşam saatlerine kadar güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-40 km/sa) olarak esecek. Bölgenin güneydoğusunda (Elazığ, Bitlis, Van, Hakkari, Şırnak) toz taşınımı beklenmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Adıyaman, Diyarbakır, Siirt ve Batman çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Siirt ve Batman çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; akşam saatlerine kadar güney ve güneybatılı (Lodos) yönlerden yer yer kuvvetli (30-40 km/sa) olarak esecek. Bölge genelinde toz taşınımı bekleniyor.
 

Bazı illerde beklenen hava:
Ankara: sağanak yağışlı 8-20
İstanbul: sağanak yağışlı 13-19
İzmir: kuvvetli sağanak yağışlı 16-20
Adana: sağanak yağışlı 15-24
Diyarbakır: çok bulutlu 10-24
Batman: Çok bulutlu 10-25
Urfa: çok bulutlu 15-26
Gaziantep: Çok bulutlu 10-23
Van: sağanak yağışlı 5-15

İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir