• DOLAR 32.348
  • EURO 35.134
  • ALTIN 2309.754
  • ...
 CHP, sadece İmam Hatiplileri ayırıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CHP’den, ‘imam hatipliler polis olmasın’ başvurusu  Seçim propagandasını ‘vatandaşlar arasında ayrım yapmayacağız’ sözüyle yürüten CHP, imam hatiplilere polis okulu kapısını açan düzenlemenin iptali için Anayasa Mahkemesi’ne gitti.

Seçim meydanlarında ‘benim için yandaş yok, vatandaş var’ diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, söylemiyle çelişen bir karara imza attı. CHP, imam hatip lisesi mezunlarına polis olma yolunu açan ÖSYM Yasası’nın iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu.

POLİSLİK YOLUNA ENGEL İSTENDİ

CHP’nin dün iptali ve yürütmesinin durdurulması için Anayasa Mahkemesi’ne götürdüğü 6114 sayılı ÖSYM Başkanlığının teşkilat ve görevleri hakkında kanun içinde, imam hatip lisesi mezunlarına polislik yolunu açan düzenleme de yer alıyor. Böylece Polis Meslek Yüksek Okuluna, tüm lise ve dengi okulları bitirenlerin alınmasının yolu açılıyor.

Mahkeme CHP’nin iptal talebi doğrultusunda karar alırsa, imam hatiplilere polis olma yolu kapatılmış olacak. CHP’nin bu girişimi, seçim meydanlarında ve seçim için hazırlanan reklamlarda “Benim için yandaş yok, vatandaş var” diyerek her kesimi kucaklayacaklarını ve hiç kimseyi ayrıştırmayacakları sözü veren Kılıçdaroğlu’nun söylemleriyle çelişti.  

ÖSYM BAŞKANININ YETKİSİNE İPTAL

CHP’nin iptalini istediği bir başka madde ise istifasını istediği ÖSYM başkanıyla ilgili. Kılıçdaroğlu’nun şu anda görev yapan ÖSYM Başkanı Ali Demir’i eleştirirken, ÖSYM başkanının tarafsız olması gerektiğini sürekli vurgulamasına karşın CHP iptal başvurusunda, YÖK’ün yetkilerinin ÖSYM’ye devredildiği gerekçesiyle ÖSYM Başkanının görev ve yetkilerine ilişkin maddenin iptalini istedi.

Başvuru metninde, Yasanın 3. maddesindeki “bu kanunla ve diğer mevzuatla verilen göre ve yetkilerini kendi sorumluluğu altında, bağımsız olarak yerine getirir ve kullanır” şeklindeki düzenlemenin, YÖK’ün Anayasa’nın 130 ve 131. maddelerindeki görev ve yetkilerini ÖSYM’ye devretmeye yol açtığı iddia edildi.  Anayasa Mahkemesi’ne yapılan başvuruda ayrıca ÖSYM’ye mal ve hizmet teminiyle ilgili olarak bunların teminine ilişkin usul ve esasların, Kamu İhale Kurumunun görüşü alınarak Yükseköğretim Kurulu tarafından hazırlanacak yönetmelikle belirlenmesi hükmünün de iptali istendi. 

KILIÇDAROĞLU, SEÇİM SLOGANIYLA ÇELİŞTİ

Seçİm propagandasını ‘ayrımcılık olmayacak’ sloganı üzerine oturtan CHP lideri Kılıçdaroğlu, ‘Neden herkes için CHP?’ sorusuna şu cevabı vermişti; ‘Ben sağcı solcu diye ayırmam. Ben doğulu, batılı, kuzeyli, güneyli ayırmam. Kökenine bakmam, inancına karışmam. Tercihine aldırmam. Ben insanları CHP’li, AKP’li diye de ayırmam. Benim için yandaş yok, sadece ve sadece vatandaş var. Ve istisnasız her vatandaş bu ülkenin zenginliğinden hak ettiği payı almalı.’

Kaynak: Star

Bu haberler de ilginizi çekebilir