• DOLAR 32.362
  • EURO 35.346
  • ALTIN 2323.061
  • ...
İlköğretim Okulları Arası Siyer-i Nebi Yarışması Sonuçlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA-Yapılan final yarışmasına İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Sarmış, Milli Eğitim Şube Müdürleri Hüseyin Aslıhan, Nihat Yıldırım, İmam Hatip Lisesi Mezunları Dernek Başkanı Abdurrahman Kırıkçı ile okul müdürleri, veliler ve çok sayıda öğrenciler katıldı.
 
Kıyasıya geçen yarışma sonucunda Rasime Polat İlköğretim Okulu ve Yunus Emre İlköğretim Okulu 120 puanla yarışmayı aynı puanla bitirdi. Bunun üzerine yedek sorulara geçildi. Yedek soruların sonunda ise Rasime Polat İlköğretim Okulu, sorulan 5 soruya doğru cevap vererek Siyer-i Nebi bilgi yarışması İl birincisi oldu.
 
Yarışmalar sonucunda dereceye giren okulların sıralaması şöyle oldu:
1-Rasime Polat İlköğretim Okulu 2-Yunus Emre İlköğretim Okulu 3-2002 Vakıflar İlköğretim Okulu 4-Ahmet Erseven İlköğretim Okulu oldular.
 
Dereceye giren okullara plaket ve madalya ve çeşitli ödülleri İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala ile Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Sarmış, Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Aslıhan, Nihat Yıldırım ile İmam Hatip Lisesi Mezunları Dernek Başkanı Abdurrahman Kırıkçı tarafından verildi.
 
Siyer-i Nebi bilgi yarışması ödül törenin ardından bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala şunları söyledi: "Bugün 1 Üç ayların başlangıcı, 2 Regaip kandili, 3 Siyer-i Nebi bilgi yarışması. Üçü de bir birini tamamlıyor. Harika bir şey, öyle denk geldi ki hepsi bir birini tamamlıyor. Bu yarışmanın en harika tarafı nedir biliyor musunuz? Tam bin çocuğumuz Siyer-i Nebi -peygamberimizin hayatını- okudu. Bu harika bir şey Bu soruların birçoğunu da ben bilmiyorum, onu söyleyeyim; çünkü sorular öyle seçilmiş ki kitabı okumayanlar bu soruları cevaplayamaz. Gürdüm ki kitabı dikkatli okumuşlar kutluyorum onları, yakın çalışma arkadaşlarımı kutluyorum, jüri üyelerini kutluyorum, okul müdürlerimizi kutluyorum. Öğrencilerimiz gerçekten harika. Onları seyrederken gerçekten rahatlıyorum, mutlu oluyorum. Yani onların yüzlerinde, ruhlarında, gönüllerinde ben geleceği görüyorum. Onlar bizim iftiharlarımız. Hakikaten biz onlarla ne kadar övünsek azdır."(Ali Durmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir